Καταδικασμένος για φόνο καλλιτέχνης στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

O τραγουδιστής του γνωστού γκρουπ Noir Desir Bertrand Cantat συγκλόνισε πριν 8 χρόνια τον κόσμο με την στυγερή δολοφονία της φίλης του Marie Trintignant.

O τραγουδιστής του γνωστού γκρουπ Noir Desir Bertrand Cantat συγκλόνισε πριν 8 χρόνια τον κόσμο με την στυγερή δολοφονία της φίλης του Marie Trintignant.

Δυστυχώς η γαλλική δικαιοσύνη δεν λειτούργησε όσο δίκαια έπρεπε και ο μουσικός αφέθηκε ελεύθερος έχοντας εκτίσει την μισή από την προβλεπόμενη ποινή του.

Ο Cantat στην κυριολεξία σκότωσε στο ξύλο την γυναίκα του Marie Trintignant κόρη του γνωστού Γάλλου ηθοποιού Jean Louis Trintignant το 2003 στην Λιθουανία κατά την διάρκεια ταινίας που γύριζε στην χώρα, σε μια υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη της Γαλλίας και όταν συνέβη αλλά και με την γρήγορη αποφυλάκιση του τραγουδοποιού.

Η κακή δημοσιότητα δεν σταμάτησε εδώ μιας και ο προηγούμενος γάμος του με την Kristina Rady (πριν γνωρίσει την Marie) κατέληξε σε διαζύγιο και το 2010, εφτά χρόνια μετά το έγκλημα του, ενώ ο Cantant κοιμόταν στο σπίτι της πρώην συζύγου του αυτή σε κάποιο άλλο δωμάτιο αυτοκτόνησε.

Οι Noir Desir διαλύθηκαν και πριν λίγους μήνες ο Cantant ξεκίνησε σόλο περιοδεία, προκαλώντας πανευρωπαϊκές αντιδράσεις. Δυστυχώς όπως φαίνεται αυτό δεν επηρρέασε τον Κο Λούκο που αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών…Κάτι το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από δεκάδες σωματεία δικαιωμάτων των γυναικών όπως ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, η Ενωση Γυναικών Ελλάδος - ΕΓΕ, ο Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών - Επαγγελματιών - ΟΕΓΕ, ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών κ.ά.

Με ανακοινώσεις τους τονίζουν ότι μεταξύ άλλων η πρόσκληση του τραγουδιστή στο Φεστιβαλ είναι μια "ευθεία πρόκληση για τα αναρίθμητα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και τους αγώνες των γυναικείων οργανώσεων κατά αυτού του εγκλήματος που λεηλατεί ζωές".

Στον δράστη -τονίζουν- επιβλήθηκε ποινή 8ετούς κάθειρξης, εξέτισε μέρος της και τώρα ελεύθερος έρχεται στην Αθήνα, προκειμένου να πάρει μέρος ως ερμηνευτής στην παράσταση "Γυναίκες" του Ουαζντί Μουαουάντ, που στηρίζεται στις "Τραχίνιες", την "Ηλέκτρα" και την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή. Ετσι, χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ, χρησιμοποιούνται τα παγκόσμια αριστουργήματα ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, προκειμένου η υπόθεση να ξεχαστεί, στη λογική "ο γέγονε γέγονε"!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr