Όσκαρ: «Αναπόφευκτο» να καταργηθεί το φύλο στις κατηγορίες βραβείων, λέει ο Σαμ Μέντες

Όσκαρ: «Αναπόφευκτο» να καταργηθεί το φύλο στις κατηγορίες βραβείων, λέει ο Σαμ Μέντες

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης εκτιμά ότι θα αλλάξουν οι κατηγορίες με βάση το φύλο

sam_mendes
«Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου», «Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου», «Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου», «Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου». Θα διαρκέσουν για πολύ καιρό οι δημοφιλέστατες κατηγορίες των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου; «Όχι» είναι η απάντηση που έδωσε ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες, που εκτιμά ότι σύντομα, δεν θα υπάρχουν κατηγορίες με βάση το φύλο.

Μιλώντας στο BBC, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Empire of Light» θεωρεί ότι είναι «αναπόφευκτο» τα Όσκαρ να οδηγηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, της ουδετερότητας ως προς το φύλο. Η απάντησή του, δόθηκε μετά από ερώτηση που δέχθηκε για το σχετικό αίτημα της ηθοποιού Έμμα Κόριν.

«Συμφωνώ με αυτό, ναι, και νομίζω ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτο στο τέλος» είπε o Άγγλος σκηνοθέτης. «Νομίζω ότι σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό. Η αλήθεια είναι ότι τα βραβεία είναι τηλεοπτικό σόου. Ξέρετε, τα βραβεία υπάρχουν για την προώθηση ταινιών», πρόσθεσε.

«Αν μία ταινία κερδίσει ένα βραβείο, είναι πιο πιθανό να πάω να τη δω», ανέφερε ο Σαμ Μέντες διευκρινίζοντας ότι οι βραβεύσεις δεν αφορούν την τέχνη, αλλά συνδέονται με την πώληση ταινιών.

Ο Σαμ Μέντες κέρδισε Όσκαρ για τη σκηνοθεσία της ταινίας «American Beauty» το 1999. Ήταν, επίσης, υποψήφιος σε διάφορες κατηγορίες για Όσκαρ για την πολεμική ταινία του 2019 «1917».


Ειδήσεις σήμερα

Ομολόγησε η 29χρονη ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

«Άπιστος υπήρξα, βιαστής όχι. Μας κατέστρεψαν, δεν έχουμε να φάμε» ισχυρίζεται ο Φιλιππίδης

Βίντεο: Ο Αντύπας δέχτηκε επίθεση στη σκηνή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης