Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Τέλος η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο

Ποιες παραστάσεις ξεκινούν και πάλι

Στην ενεργό καλλιτεχνική δράση επιστρέφει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Οι πύλες της κεντρικής σκηνής του, του Βασιλικού Θεάτρου, το οποίο τελούσε υπό κατάληξη, επί ενάμιση σχεδόν μήνα, από σπουδαστές Δραματικής Σχολής του, άνοιξαν και πάλι και οι επιτυχημένες παραστάσεις του προγραμματισμού του παίζονται ξανά

Η πρώτη είναι η απολαυστική κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», μια ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις γεμάτη έρωτες, απιστίες, αποκαλύψεις, κι ανατροπές, με τους ηθοποιούς οι ηθοποιούς Ελευθερία Αγγελίτσα , Χρύσα Τουμανίδου, Μαριάννα Πουρέγκα, Νίκο Κουσούλη, Γιώργο Παπαδάκο, Γιάννη Γκρέζιο, Έφη Σταμούλη και Γιάννη Τσεμπερλίδη, η οποία παρουσιάζεται από Τετάρτη έως Κυριακή.



Η δεύτερη παράσταση που επιστρέφει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου είναι το συγκινητικό παιδικό έργο της Τασούλας Επτακοίλη «Γκάρης, το μιούζικαλ», που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη.

Πρόκειται για την ιστορία ενός γαϊδάρου, που με την ανέλπιστη ικανότητά του να πετάει παρασύρει τα παιδιά σε συναρπαστικές περιπέτειες και ανατρέπει την αναμενόμενη απάντηση του λαϊκού παιχνιδιού (αλλά και του ρητορικού ερωτήματος), «πετάει ο γάιδαρος;». Μια τρυφερή μουσική ιστορία που μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προσφορά στο συνάνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2023: Μεγάλος νικητής το «Everything Everywhere All at Once» - Το «Elvis» δεν πήρε ούτε ένα Όσκαρ

Survivor All Star: Στον τάκο ξανά ο Ασημακόπουλος, απείλησε με αποχώρηση – Δείτε βίντεο

Προστασία όλων των καταθέσεων της Silicon Valley Bank ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr