Εθνικό Θέατρο - ΚΘΒΕ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Συμπράττουν, για πρώτη φορά, στο ανέβασμα της παράστασης «Βουντή»

Εθνικό Θέατρο - ΚΘΒΕ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Συμπράττουν, για πρώτη φορά, στο ανέβασμα της παράστασης «Βουντή»

Ένα έργο για τις τελευταίες ημέρες της Σμύρνης

Boundi
Δύο κρατικές σκηνές, το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνουν, για πρώτη φορά, τις δυνάμεις τους με τέσσερα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ), αυτά της Καλαμάτας, των Σερρών, του Αγρινίου και της Λάρισας για το ανέβασμα μιας κοινής παράστασης. Πρόκειται για την «Βουντή», το έργο της Αργυρούς Μαργαρίτη που αφηγείται, με συγκλονιστικό τρόπο, τις τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα και κάνει πρεμιέρα, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», όπου θα φιλοξενηθεί για δύο ακόμη βραδιές, στις 18 και 19 του μήνα.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης, τη μουσική ο Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Γιώργος Ανδρέου ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια έχει φιλοτεχνήσει η Αλεξάνδρα Καψάλα από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Τον ρόλο της Βουντής ερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη.

Μέσα από την ιδιαίτερη, γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες ανατροπές ιστορία της Βουντής, ξετυλίγονται μπροστά μας οι τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα. Πολυπολιτισμικότητα, ερωτισμός, μαγειρική, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε μια ισορροπία ανάμεσα στην Ανατολή και την Δύση, πάθη, προδοσίες, διωγμός και προσφυγιά, πολιτικές ίντριγκες και απελπισία, μα πάνω απ’ όλα η απίστευτη δύναμη μιας γυναίκας- μάνας που αφού έχει περάσει τα πάνδεινα κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει και να σώσει την κόρη της, το πιο ιερό απόκτημα της. Μια δυνατή συγκινητική ιστορία, που θέτει με επίταση το αιώνιο ερώτημα της ανθρώπινης μοίρας.

Μια γυναίκα ολομόναχη παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί και να δώσει συνέχεια στην ζωή. Η ιστορία της Βουντής που αγγίζει τα όρια μιας σύγχρονης τραγωδίας, συμβαίνει ενώ η Ελλάδα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας της. Η Βουντή λοιπόν μετατρέπεται, στο πλαίσιο μιας ιστορικής συγκυρίας, σε μια τεράστια θηλυκή δύναμη που συγκρούεται με μια μοίρα που φαίνεται να έρχεται δραματικά αντίθετη και επιθετική στις προσδοκίες της ζωής της.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κλείσιμο
Παρασκευή 17 Μαρτίου: 21.00

Σάββατο 18 Μαρτίου: 21.00

Κυριακή 19 Μαρτίου: 19.00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης