«Μια νύχτα στην Επίδαυρο» με Αλεξίου, Αλευρά, Λούλη και Μακρυπούλια - Δείτε φωτογραφίες

«Μια νύχτα στην Επίδαυρο» με Αλεξίου, Αλευρά, Λούλη και Μακρυπούλια - Δείτε φωτογραφίες

Η πολυαναμενόμενη νέα παράσταση του Νίκου Καραθάνου έρχεται στο «Ρεξ»

Mia_nyxta_stin_Epidayro_4
Τί μπορεί να συμβαίνει μια νύχτα, σε μια γνωστή ταβέρνα της Επιδαύρου μετά την παράσταση; Πώς να νιώθουν και να συμπεριφέρονται άραγε οι καλλιτέχνες που μόλις κατέβηκαν από το σκηνή; Τί να λένε μεταξύ τους η Χάρις Αλεξίου με τον Θανάση Αλευρά κι ο Χρήστος Λούλης με τη Ζέτα Μακρυπούλια; Και πόσο να μοιάζει αυτή η σύναξη διάσημων, καταξιωμένων στον χώρο τους ανθρώπων, με τις κοινές μαζώξεις των απλών καθημερινών ανθρώπων;

Mia_nyxta_stin_Epidayro_2


Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αλλά και σε αρκετά ακόμη σημαντικά, υπαρξιακά ερωτήματα επιχειρεί να δώσει ο Νίκος Καραθάνος από τη σκηνή «Ρεξ» του Εθνικού Θεάτρου όπου ανεβαίνει, στις 22 Απριλίου, η πολυαναμενόμενη νέα του παράσταση με τίτλο «Μια νύχτα στην Επίδαυρο», με έναν απρόσμενο, πολυσυλλεκτικό, all star 20μελή θίασο.

Κλείσιμο
Για μία ακόμη φορά ο Καραθάνος επιχειρεί να ξεσκεπάσει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τις σκοτεινές εικόνες που κρύβονται πίσω από τις φαινομενικά φωτεινές στιγμές, τον λυγμό που ξεσπά κάτω από το γέλιο, την αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα που συνοδεύουν την επιτυχία, τον ναρκισσισμό και τη βαθιά μοναξιά που ξεπηδά μέσα από τις πολύβουες μεγάλες παρέες.

Mia_nyxta_stin_Epidayro_3


«Η τέχνη πρέπει να ανανεώνεται. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να πυρποληθεί» υπογραμμίζει με νόημα ο ίδιος επιχειρώντας να εξηγήσει αυτό που επί της ουσίας κάνει με τη νέα του παράσταση. Βάζει φωτιά και καίει όλα όσα φαίνονται, βάζει την κωμωδία να ισορροπήσει στο ίδιο σκοινί με την τραγωδία, σαρκάζει και αποδομεί όλα όσα με κόπο έχουμε χτίσει θυσιάζοντας, όμως, την ίδια την ψυχή μας.

Mia_nyxta_stin_Epidayro_1


Η παράσταση στην Επίδαυρο μόλις έχει τελειώσει με μεγάλη επιτυχία. Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτήν βγάζουν τα θεατρικά κοστούμια και πηγαίνουν στο καθιερωμένο after φαγητό. Εκεί στα τραπέζια της ιστορικής ταβέρνας, απ’ όπου έχουν περάσει στο παρελθόν ιερά τέρατα του θεάτρου, αυτοθαυμάζονται, αλληλοαποθεώνονται, αλληλοσπαράζονται και καταλήγουν στον Κάτω Κόσμο με τη γεύση της τυρόπιτας στο στόμα γλιστρώντας από τα ύψη στα τάρταρα.

Και κατά την διάρκεια αυτής της «γλίστρας», όπως την περιγράφει ο σκηνοθέτης, βιώνουν συναισθήματα αντικρουόμενα, γελάν και κλαίνε, φλυαρούν και σιωπούν, χορταίνουν από φαγητό αλλά παραμένουν συναισθηματικά πεινασμένοι.

Mia_nyxta_stin_Epidayro_5


Ο Νίκος Καραθάνος γίνεται ένα με τον θίασό του συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό μαζί με τους Χάρι Αλεξίου, Θανάση Αλευρά, Βασιλική Δρίβα, Γιώργο Ζιάκα, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννη Κότσιφα, Ιώ Λατουσάκη, Χρήστο Λούλη, Ζέτα Μακρυπούλια, Ιωάννα Μαυρέα, Ηλέκτρα-Αποστολία Μπαρούτα, Κώστα Μπερικόπουλο, Ιωάννα Μπιτούνη, Βασίλη Παπαβασιλείου, Πάνο Παπαδόπουλο, Έλλη Πασπαλά, Άγγελο Τριανταφύλλου, Γιώργο Φασουλά, Δανάη-Αρσενία Φιλίδου και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΣΟΕΕ: Νέα επεισόδια με χημικά και κρότου-λάμψης

Κολωνάκι: Καταγγελία ανήλικης πως της έδωσαν σφηνάκι με ναρκωτική ουσία και τη βίασαν

Άλκης Καμπανός: «Όποιος τον έπληξε στον δεξί μηρό, τον οδήγησε στον θάνατο» κατέθεσε ο Γρηγόρης Λέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης