Θεόδωρος Κουρεντζής: «Η συμμετοχή μου σε κοντσέρτα στην πατρίδα μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα»

Ο Έλληνας μαέστρος - σούπερ σταρ μιλά για τη μεγάλη συναυλία που θα δώσει τον Ιούνιο στο Ηρώδειο

Το όνομά του συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά των σημαντικότερων μαέστρων της νεώτερης γενιάς, διεθνώς. Πολυβραβευμένος, έχει κερδίσει, επάξια, τον τίτλο του «σούπερ σταρ του πόντιουμ», έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες και έχει εμφανιστεί στις διασημότερες συναυλιακές αίθουσες του κόσμου. Παρόλα αυτά, ο Θεόδωρος Κουρεντζής, νιώθει μεγαλύτερη ευθύνη όταν εμφανίζεται στην χώρα που τον γέννησε και τον έθρεψε, την Ελλάδα. Γι΄ αυτό και η συναυλία που θα δώσει στις 15 Ιουνίου, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αποτελεί για εκείνον μια κορυφαία καλλιτεχνική στιγμή.



«Το Ηρώδειο είναι ένας χώρος μέσα τον οποίο μεγάλωσα, στον οποίο ουσιαστικά διαπλάστηκα και είχα τα πρώτα μου ακούσματα. Τα πρώτα καλλιτεχνικά όνειρα που έκανα όταν προχώρησα στη μουσική έχουν να κάνουν με αυτόν τον χώρο» σημειώνει ο ίδιος για να εξομολογηθεί αμέσως μετά:«Η συμμετοχή μου σε κοντσέρτα στην πατρίδα μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Μπορεί να παίζω στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, όμως μεγαλύτερη ευθύνη αισθάνομαι εδώ. Ο κάθε καλλιτέχνης αισθάνεται έτσι όταν γυρνάει στον τόπο του. Είναι σαν να βγαίνεις πρώτη φορά στη σκηνή. Γίνεσαι έφηβος ξανά!».

Ο νεανικός ενθουσιασμός, βεβαίως, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που φέρει διαχρονικά ο κορυφαίος Έλληνας μαέστρος, που ξεκίνησε από τις γειτονιές του Βύρωνα για να κατακτήσει τον κόσμο, με μόνιμο ορμητήριό του πλέον τη Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη. Παθιασμένος, πρωτοπόρος, αντισυμβατικός και με μια εκρηκτική σκηνική παρουσία που δεν συναντάς στον χώρο της κλασικής μουσικής, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δικό του, ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν το οποίο μαγεύει το διεθνές κοινό.



Στο Ηρώδειο θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά διεθνώς, το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα, το μουσικό σύνολο Utopia, το οποίο αποτελείται από κορυφαίους σολίστ του κόσμου. Η μουσική αυτή ομάδα σηματοδοτεί την υλοποίηση ενός μεγάλου του καλλιτεχνικού ονείρου:«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια. Σκέφτηκα τι θα γινόταν αν ενώναμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους μουσικούς που έχουν δίψα και ιδεολογία. Που έχουν αυτή τη φωτιά μέσα τους και διατηρούν αυτή τη νεότητα. Γιατί νέος καλλιτέχνης είναι αυτός που έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσεται, να αφουγκράζεται την εποχή του» αποκαλύπτει ο ίδιος με ενθουσιασμό.

Αυτήν την επίλεκτη ομάδα μουσικών θα διευθύνει ο Θεόδωρος Κουραντζής στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στη σκιά της Ακρόπολης, στην εμβληματική Τρίτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, ένα έργο – ύμνο για τη φύση. «Είναι μεγάλη μου τιμή που κάνουμε το ντεμπούτο μας στην Ελλάδα, ακριβώς σε αυτόν τον χώρο με αυτό το ρεπερτόριο. Ένα έργο που – όπως έλεγε ο Μάλερ – είναι ένα ολόκληρο σύμπαν το οποίο έχει δικούς του νόμους και κανόνες. Αυτή η συμφωνία ήταν η αγαπημένη της εφηβείας μου και οι ιδέες μου για την ερμηνεία της ήταν πάντα συνυφασμένες με αυτόν τον τόπο» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι 15 υποψήφιοι στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Λάζαρος Λασκαρίδης: Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Παραμένει διασωληνωμένος

Νέο Ηράκλειο: Η Δίωξη Εκβιαστών ανέλαβε την υπόθεση - «Δεν έχουμε σχέση με τη νύχτα», λέει η ιδιοκτήτρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr