Άγγελος Ανδριόπουλος: Καταγγελία έκανε ο ηθοποιός για την απόλυσή του λόγω εγκυμοσύνης της συζύγου του

Άγγελος Ανδριόπουλος: Καταγγελία έκανε ο ηθοποιός για την απόλυσή του λόγω εγκυμοσύνης της συζύγου του

Το χρονικό της απίστευσης υπόθεσης, οι αρνητικές αντιδράσεις και πώς θα προχωρήσει η υπόθεση

Aggelos_-_Andriopoulos_-_portraito
Κύμα αρνητικών αντιδράσεων στον χώρο της υποκριτικής, και όχι μόνον, έχει ξεσηκώσει η αποκάλυψη του ηθοποιού Άγγελου Ανδριόπουλου πως απολύθηκε από την θεατρική παραγωγή στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει το καλοκαίρι λόγω... εγκυμοσύνης της συζύγου του!

Aggelos_-_Andriopoulos


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο ηθοποιός έχει κάνει ήδη γραπτή καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και η υπόθεσή του θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, θα παραπεμφεί δηλαδή στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Κλείσιμο
Τα μέλη του ΣΕΗ, ωστόσο, δεν αποκαλύπτουν το όνομα του σκηνοθέτη της παράστασης, ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, σεβόμενα την επιθυμία του καταγγέλλοντα ηθοποιού.

Το απίστευτο γεγονός δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Άγγελος Ανδριόπουλος, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την παράσταση από την οποία εκδιώχθηκε και τα ονόματα του παραγωγού και του σκηνοθέτη της οι οποίοι, προφανώς, φέρουν την ευθύνη.

Ο ηθοποιός σημειώνει πως είχε δώσει τα χέρια με τους υπεύθυνους της θεατρικής παράστασης η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και ότι ο σκηνοθέτης της έκρινε πως δεν θα μπορούσε να είναι συνεπής στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεδομένου ότι η σύζυγός του αναμένεται να γεννήσει κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

«Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω… εγκυμοσύνης. Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα χέρια και δύο μήνες μετά, ύστερα από κάποιες πρόβες και ενώ έχεις δεσμεύσει την καλοκαιρινή σου περίοδο, να σε παίρνει ένα μεσημέρι τηλέφωνο η παραγωγή και να σου λέει "ότι ο σκηνοθέτης αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία γιατί ανησυχεί ότι δεν θα βγάλεις την παράσταση σε περίπτωση που την συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήσει η σύζυγός σου".

Δυστυχώς λοιπόν, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν ακόμα μετά από δεκαετίες να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά -στην Ελλάδα του 2023- υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων ανθρώπων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με την χαρά τους..;) το καλό; Τον στόχο; μιας παράστασης…» έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω... εγκυμοσύνης. Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα...

Posted by Angelos Andriopoulos on Tuesday, May 23, 2023

Στα πολυάριθμα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτησή του εκφράζεται οργή για περισταστικό ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοί του τον προτρέπουν να κάνει όλα όσα πρέπει για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Aggelos_-_Andriopoulo_-_Agries_Melisses
Στις «Άγριες Μέλισσες» όπου υποδυόταν τον δικηγόρο

 
Ποιος είναι ο Άγγελος Ανδριόπουλος

Ο Άγγελος Ανδριόπουλος κατάγεται από την Πάτρα και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας το 2018. Αν και στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ήδη λάβει μέρος σε μεγάλες και επιτυχημένες τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές.

Στην τηλεόραση τον είδαμε για πρώτη φορά στη σειρά «Το κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, ενώ είχε επίσης συμμετοχές στις δημοφιλείς σειρές «Άγριες Μέλισσες» και «Άγιος Παΐσιος: από τα Φάρασα στον ουρανό».

Aggelos_-_Andriopoulos__Leoforeion_o_pothos
Ο Άγγελος Ανδριόπουλος (δεύτερος από αριστερά) στην παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο το 2021



Στο θέατρο, έπαιζε το 2017 στην παράσταση «Η Λαίδη Μάκβεθ του Μτσένσκ» που σκηνοθέτησε ο Ένκε Φεζολλάρι ενώ υποδύθηκε τον ρόλο του γιατρού στο θρυλικό «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο τον Νοέμβριο του 2021.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Άγγελος Ανδριόπουλος παντρεύτηκε με την αγαπημένη του Βάλια Ψωμιάδη, η οποία προέρχεται επίσης από τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς ασχολείται με την σκηνογραφία. Τους τελευταίους μήνες η ζωή του ζευγαριού μπήκε σε νέα τροχιά ευτυχίας καθώς περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι.

Aggelos_-_Andriopoulos__gamos
Ο ηθοποιός στον γάμο του που έγινε τον περασμένο Αύγουστο


Ποιος να το περίμενε ότι το ευχάριστο αυτό γεγονός θα αποτελούσε την αιτία που ο ηθοποιός θα έχανε τη δουλειά του...

Ειδήσεις σήμερα:

Ο β' γύρος των εκλογών θα γίνει με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους - Τι ισχύει για τις ψήφους αποδήμων

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη - Το παρασκήνιο από το Προεδρικό Μέγαρο

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς που αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης