Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Νέο πρόγραμμα με ποικιλία, σημαντικούς καλλιτέχνες και μεγάλες πρεμιέρες

Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Νέο πρόγραμμα με ποικιλία, σημαντικούς καλλιτέχνες και μεγάλες πρεμιέρες

Με όπερες, μιούζικαλ, χορό, συναυλίεςς και φεστιβάλ

Els_-_enallaktiki_-A_CLOUD_IN_LOVE
Να προσελκύσει κοινό με διαφορετικές προτιμήσεις, καταρρίπτοντας τα στεγανά ανάμεσα στις επιμέρους κατηγορίες του ευρύτατου πεδίου του μουσικού θεάτρου, επιχειρεί, στην έβδομη χρονιά της λειτουργίας της, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  μέσα από το νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για την νέα καλλιτεχνική περίοδο (2023 – 2024). Όπερα, θέατρο, μιούζικαλ, μουσική αλλά και χορός, πανελλήνιες πρεμιέρες, νέες παραγωγές, διεθνείς συμπαραγωγές, σπάνια έργα, αναβιώσεις επιτυχημένων παραστάσεων, προτάσεις για παιδιά και νέους αλλά και μουσικά φεστιβάλ συνθέτουν ένα πολυδιάστατο πανόραμα στο οποίο συμμετέχουν αξιόλογοι Έλληνες αλλά και ξένοι καλλιτέχνες - δημιουργοί.
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ - Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2023/24


Ανάμεσα στις προτάσεις του νέου προγράμματος, το οποίο φέρει την υπογραφή του Αλέξανδρου Ευκλείδη, ξεχωρίζουν δύο νέες παραγωγές μουσικού θεάτρου οι οποίες παρουσιάζονται σε πανελλήνια πρώτη. Η πρώτη αφορά στο « Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα», μια σκηνική μεταφορά της εμβληματικής ταινίας του Πιερ Πάολο Παζολίνι από τον Άρη Μπινιάρη ο οποίος ετοιμάζει και μια ραπ συναυλία βασισμένη στην ίδια θεματική.

Κλείσιμο
Επιπλέον, ο Έκτορας Λυγίζος διασκευάζει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, τη μουσικοθεατρική παράσταση για τέσσερις φωνές και ένα πιάνο «Ο αποτυχημένος» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του σπουδαίου υστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ.
ELS__-_enallaktiki_-STRELLA
Ηπερα δωματίου «Στρέλλα» με τις τρεις διεμφυλικές πρωταγωνίστριες
Οι φίλοι της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη «Νεκρή Πόλη», τη μοναδική και ελάχιστα παρουσιασμένη, διεθνώς, όπερα που συνέθεσε η κορυφαία μουσικοπαιδαγωγός και αρχιμουσικός Νάντια Μπουλανζέ, σε συνεργασία με τον μέντορά της Ραούλ Πυνιό, ένα ανέβασμα σε συμπαραγωγή με τον αμερικανικό θίασο Catapult Opera.

Παράλληλα, επανέρχονται πέντε επιτυχημένες παραγωγές μιούζικαλ και όπερας: Το μιούζικαλ «Into the Woods» του κορυφαίου συνθέτη και στιχουργού Στήβεν Σόντχαϊμ και του καταξιωμένου συγγραφέα Τζέιμς Λαπάιν, σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνουπου είχε κατέβει πρόωρα λόγω πανδημίας, η πολυσυζητημένη όπερα δωματίου «Στρέλλα» του Μιχάλη Παρασκάκη σε λιμπρέτο Αλεξάνδρας Κ*, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή με τις τρεις διεμφυλικές πρωταγωνίστριες, το μιούζικαλ «The Last Five Years», του βραβευμένου με τρία Τόνυ Αμερικανού συνθέτη Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν, σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Παπαπέτρου και μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου, η όπερα για παιδιά και νέους «Το ερωτευμένο σύννεφο» της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη σε λιμπρέτο της Ελένης Ζαφειρίου που είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ, αλλά και η χοροθεατρική παράσταση για βρέφη και γονείς«Underwater», των Ξένιας Αηδονοπούλου και Γεωργίας Τέγου.
Els_-_enallaktiki_-_INTO_THE_WOODS
Μιούζικαλ «Into The Woods»

Δυναμική είναι, εξάλλου, στο νέο πρόγραμμα και η παρουσία του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το νέο τρίπτυχο σύγχρονου χορού «Colours», σε χορογραφίες των Εύας Γεωργιτσοπούλου, Ντιέγκο Τορτέλλι και Κωνσταντίνου Ρήγου ενώ το μουσικό θέατρο και η σύγχρονη πειραματική μουσική συναντιούνται στην παράσταση «Η φωνή των Βακχών» που φέρει την υπογραφή του ανερχόμενου συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη.

Els_-_COLOURS


Από το αμιγώς μουσικό κομμάτι του προγράμματος ξεχωρίζουν το ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου πιανίστα Απόστολου Παληού με κλασικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μανόλη Καλομοίρη από το Ωδείο Αθηνών αλλά και μια συναυλία με μελοποιημένα τραγούδια του βραβευμένου με Νόμπελ Ινδού ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκό.

Το νέο πρόγραμμα πλαισιώνουν επίσης το 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής αλλά και το Φεστιβάλ Κρουστών που διοργανώνεται για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή, και στα δύο, πλήθους δεξιοτεχνών μουσικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα

Γιατί έφυγε ο Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ - «Δυο ξένοι» στο ίδιο κόμμα με Ανδρουλάκη

Κως: «Ο Μπαγκλαντεσιανός θα πουλούσε ναρκωτικά στην Αναστάζια», λέει ο 28χρονος σύντροφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης