5 αστυνομικά μυθιστορήματα που αξίζει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

Τα παρακάτω βιβλία προσφέρουν μία αξέχαστη λογοτεχνική περιπέτεια κάτω από τον ήλιο

To καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή καθώς υπάρχει περισσότερος χρόνος εξαιτίας των διακοπών, να αφεθούμε σε συναρπαστικές ιστορίες. Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία λογοτεχνικών ειδών, τα αστυνομικά βιβλία κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των βιβλιοφίλων. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που αιχμαλωτίζει τη φαντασία μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στα αστυνομικά βιβλία;

Τα αστυνομικά βιβλία προσφέρουν μια αναζωογονητική απόδραση από την πραγματικότητα. Μεταφέρουν τους αναγνώστες σε ενδιαφέροντες κόσμους όπου το μυστήριο, η αγωνία και η ίντριγκα ξεδιπλώνονται σε κάθε στροφή. Καθώς χαλαρώνουμε σε μια αμμώδη παραλία, οι συναρπαστικές αφηγήσεις γίνονται οι σύντροφοί μας, προσφέροντας μια έκρηξη αδρεναλίνης και μια συναρπαστική εκτροπή από την καθημερινότητά μας.

Επιπλέον, τα αστυνομικά βιβλία διεγείρουν το μυαλό με έναν μοναδικό τρόπο. Μας προκαλούν να γίνουμε ερασιτέχνες ντετέκτιβ, καλώντας μας να λύσουμε γρίφους, να αποκωδικοποιήσουμε στοιχεία και να ξετυλίξουμε πολύπλοκες πλοκές μαζί με τους χαρακτήρες. Η πνευματική ενασχόληση που προσφέρουν είναι τόσο διεγερτική όσο και ικανοποιητική, καθιστώντας τα ιδανικούς φίλους για τα «τεμπέλικα» καλοκαιρινά απογεύματα.

Επιπλέον, οι μεγάλες, ζεστές μέρες του καλοκαιριού μας επιτρέπουν να βυθιστούμε πλήρως στις περίπλοκες αφηγήσεις των αστυνομικών βιβλίων. Με άφθονο χρόνο στη διάθεσή μας, μπορούμε να «καταβροχθίζουμε» τη μία σελίδα μετά την άλλη, απορροφημένοι πλήρως από τις αγωνιώδεις ιστορίες.

Στην ουσία, η αγάπη για τα αστυνομικά βιβλία το καλοκαίρι έγκειται στην ικανότητά τους να προσφέρουν ένα δελεαστικό μείγμα απόδρασης, πνευματικής διέγερσης και απόλυτης ψυχαγωγίας. Έτσι, καθώς έρχεται το καλοκαίρι, μην ξεχάσετε να βάλετε στην τσάντα παραλίας σας τα αγαπημένα σας αστυνομικά μυθιστορήματα.

Στη λίστα που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε 5 από τα καλύτερα βιβλία μυστηρίου, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα, για μια αξέχαστη λογοτεχνική περιπέτεια κάτω από τον ήλιο.

Τελεσίγραφο / Sebastian Fitzek
Αν ξέρεις την ώρα του θανάτου σου, έχεις κιόλας αρχίσει να πεθαίνεις…
Είναι Σάββατο βράδυ, λίγο μετά τις δέκα. Ο Τζουλς Τάνμπεργκ έχει βάρδια σε μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για γυναίκες που θέλουν ν’ ακούν μια καθησυχαστική φωνή καθώς επιστρέφουν σπίτι μόνες αργά τη νύχτα, ή που τηλεφωνούν γιατί όντως κινδυνεύουν.
Ως τώρα δεν έχει υπάρξει περίπτωση που να απειλείται η ζωή κάποιας. Όμως απόψε ο Τζουλς μιλάει με την Κλάρα…
Η νεαρή γυναίκα είναι τρομοκρατημένη. Πιστεύει ότι κάποιος την έχει βάλει στο στόχαστρο. Κάποιος που της έχει γράψει με αίμα στον τοίχο μια ημερομηνία: τη μέρα του θανάτου της.
Κι αυτή η μέρα ξημερώνει σε λιγότερο από δύο ώρες.


Αγγελία / Freida McFadden
Η Μίλι έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στη φυλακή, όπου βρέθηκε στα δεκαεφτά της.
Τώρα αναζητά μια ευκαιρία, μια εργασία που θα της επιτρέψει να έχει μια φυσιολογική ζωή.
Δεν ελπίζει ότι η συνέντευξή της με τη Νίνα, την πλούσια σύζυγο και μητέρα που ζητά οικιακή βοηθό, θα πάει καλά.
Ποιος θα την εμπιστευτεί με τέτοιο παρελθόν;
Γι’ αυτό όταν δέχεται τα απρόσμενα νέα της πρόσληψής της, αγνοεί όλα τα ανησυχητικά σημάδια και τις παραξενιές της Νίνα, θέλοντας τόσο πολύ να ξεκινήσει μια νέα ζωή.
Όμως, ακόμη και το δωμάτιό της μοιάζει περισσότερο με κελί παρά με δωμάτιο υπηρεσίας, κλειδώνει μόνο απέξω…


Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου / Bella Mackie
Όταν η Γκρέις Μπέρναρντ ανακαλύπτει ότι ο απών εκατομμυριούχος πατέρας της έχει απορρίψει τις εκκλήσεις της ετοιμοθάνατης μητέρας της για βοήθεια, ορκίζεται εκδίκηση και ετοιμάζεται να σκοτώσει κάθε μέλος της οικογένειάς του.
Οι αναγνώστες παρακολουθούν την Γκρέις καθώς διαλέγει τους συγγενείς της έναν προς έναν – και το αποτέλεσμα είναι τόσο φρικιαστικό όσο και διασκεδαστικό σε αυτή την ασεβή σκοτεινή φαρσοκωμωδία, που μιλάει για την αρχοντιά, την οικογένεια, την αγάπη… και τον φόνο.

Στη συνέχεια όμως η Γκρέις φυλακίζεται για έναν φόνο που δεν διέπραξε.

Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια / Holly Jackson
Ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα…
Ένα κορίτσι που δεν λέει να τα παρατήσει…
Πριν από πέντε χρόνια, η Άντι Μπελ, μαθήτρια λυκείου, φέρεται να δολοφονήθηκε από τον Σαλ Σινγκ.
Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως το έκανε. Όλοι είναι σίγουροι πως το έκανε.
Μόνο η Πιπ Φιτζ-Αμόμπι δεν είναι τόσο σίγουρη…
Έτσι ξεκινάει ένα πρότζεκτ για την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, προσποιούμενη ότι ερευνά τη συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση.
Διαβάζει αναφορές της αστυνομίας και παίρνει συνεντεύξεις από φίλους των δύο παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Πιπ δημιουργεί ένα αρχείο, το οποίο τη βοηθάει να σχηματίσει τον χάρτη του εγκλήματος.
Αν ο πραγματικός δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, τι είναι διατεθειμένος να κάνει προκειμένου να κρατήσει την Πιπ μακριά από την αλήθεια;


Η νύχτα θα είναι μεγάλη / Santiago Gamboa

Ένα μικρό κομβόι αυτοκινήτων πέφτει σε ένοπλη ενέδρα σ’ έναν αγροτικό δρόμο στην επαρχία της Κάουκα.
Ο μόνος μάρτυρας του μακελειού είναι ένα νεαρό αγόρι.
Λίγο αργότερα στο σημείο της σύγκρουσης όλα τα ίχνη έχουν εξαφανιστεί – από τα χτυπημένα αυτοκίνητα και τα πτώματα μέχρι τον τελευταίο κάλυκα.
Είναι λες και τίποτε δεν συνέβη ποτέ εκεί.
Μια ανώνυμη καταγγελία γίνεται αιτία να ξεκινήσει η έρευνα.
Ένας εισαγγελέας, μια τολμηρή δημοσιογράφος και η βοηθός της αναζητούν με κάθε κόστος την αλήθεια.
Αλλά κανένα στόμα δεν ανοίγει και σ’ αυτή την περιοχή, ένα από τα μεγαλύτερα «θερμοκήπια βίας» στην Κολομβία, οι δράστες θα μπορούσαν να είναι πολλοί: αντιφρονούντες, συμμορίες, ο στρατός.
Ή ίσως οι εκκλησίες, που ανταγωνίζονται λυσσαλέα για την επικράτηση στη σημερινή Κολομβία…

Ειδήσεις σήμερα:

Παρελθόν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - «Η ΕΛΑΣ θα επεμβαίνει στα ΑΕΙ όταν πρέπει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr