Guns N' Roses: Η πολυτάραχη ιστορία της θρυλικής μπάντας που καταφθάνει στην Αθήνα

Η συναυλία τους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο

Είναι από τις διασημότερες χαρντ ροκ μπάντες όλων των εποχών. Τα άλμπουμ τους έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και κάποια από τα τραγούδια τους, όπως τα «Sweet Child O' Mine», «Paradise City», «November Rain» και Welcome to the Jungle», «Don't Cry» συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο δημοφιλής και διαχρονικούς ύμνους της ροκ μουσικής. Γι’ αυτό και η μεγάλη συναυλία των Guns N' Roses  στη χώρα μας, το Σάββατο 22 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, με την βασική αυθεντική τους σύνθεση, αποτελεί, αναμφισβήτητα ένα από κορυφαία γεγονότα του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού.



Ο Axl Rose, το κακό παιδί της ροκ, με τη μοναδική φωνή, που μεγάλωσε γενιές με τις ερμηνείες του και αποτέλεσε παγκόσμιο μουσικό σύμβολο, μαζί με τον μοναδικό Slash στην κιθάρα και τον Duff McKagan στο μπάσο, θα ανέβουν στη σκηνή πανέτοιμοι να αποδείξουν πως υπάρχουν κάποιες μουσικές ιστορίες που δεν ξεθωριάζουν ποτέ, κάποιες διαδρομές που δεν σταματούν όσα εμπόδια κι αν συναντήσουν, κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν για να κάνουν μουσική.

Η ανθεκτικότητά τους, εξάλλου, έχει αποδειχτεί δεκάδες φορές από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80, οπότε ξεκίνησαν το μουσικό ταξίδι τους, μέχρι σήμερα. Κυρίως οφείλεται στην ποιότητα και την ιδιαιτερότητα της μουσικής τους, που εξ αρχής σχεδόν ακροβατούσε δεξιοτεχνικά ανάμεσα σε σκληρά ροκ κομμάτια και γεμάτες συναίσθημα ηλεκτρικές μπαλάντες. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως επηρέασαν πολλούς μετέπειτα μουσικούς.



Η δυναμική τους ήταν ολοφάνερη από την πρώτη τους κιόλας δισκογραφική δουλειά, το «» του 1987, το οποίο ενθουσίασε με τα τραγούδια του, σόκαρε λόγω των σκληρών εικόνων στα εξώφυλλά του και έμεινε στην ιστορία ως το «ντεπούτο album με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ», δηλαδή 28 εκατομμύρια!
Ο Axl Rose σε νεαρή ηλικία
Μέσα στα επόμενα χρόνια η φήμη τους θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, το MTV θα παίξει συνεχώς κομμάτια τους, με αποτέλεσμα ο Axl, με τη μακριά κατακόκκινη χαίτη του να γίνει το υποκείμενο του πόθου εκατομμυρίων έφηβων κοριτσιών που κοιμούνταν αγκαλιά με τις αφίσες του.

Παρόλα αυτά η εξάρτηση των μελών της μπάντας από ναρκωτικές ουσίες, σε συνδυασμό με τον ασυγκράτητο και βίαιο ενίοτε χαρακτήρα του Axl Rose είχαν αρχίσει να δημιουργούν σημαντικούς τριγμούς στα θεμέλιά της. Παρόλα αυτά και τα άλμπουμ «Use Your Illusion I» και «Use Your Illusion II» που ακολούθησαν, το 1991, αποδείχτηκαν γεμάτα μουσικούς θησαυρούς όπως το « November Rain», το «Coma», που γράφηκε από τον Slash την περίοδο της εξάρτησής του από την ηρωίνη αλλά και η διασκευή του θρυλικού « Knocking on Heaven's Door» του Μπομπ Ντίλαν.



Στο πλαίσιο της μεγάλης, επιτυχημένης παγκόσμιας περιοδείας που ακολούθησε αυτή την κυκλοφορία, η μπάντα έδωσε, τον Μάιο του 1993, την πρώτη της συναυλία επί ελληνικού εδάφους για να επιστρέψει στη χώρα μας αρκετά χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2006, στήνοντας όμως τους Έλληνες φαν τους για δύο ολόκληρες ώρες!

Ήταν στο πλαίσιο της ίδια εκείνης περιοδείας που γράφτηκε η πιο σκοτεινή σελίδα της συναυλιακής ιστορίας τους όταν ο Axl, αφού επιτέθηκε σε έναν ακροατή ο οποίος βιντεοσκοπούσε τη συναυλία στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι, αποχώρησε από τη σκηνή με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις που οδήγησαν στον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Οι Guns N' Roses στα άγρια νιάτα τους


Το δεύτερο μεγάλο «χτύπημα» ήρθε το 1996 όταν ο Slash, μετά από έντονες διαμάχες με τον Axl, αποχώρησε από το συγκρότημα για να ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις μελών του δημιουργώντας εικόνα αποσύνθεσης.

Κι ενώ τα επόμενα χρόνια όλα έδειχναν ότι το χάσμα μεταξύ των δύο μουσικών ήταν αγεφύρωτο, το 2015 οι Guns n’ Roses αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους αποδεικνύοντας περίτρανα πως ήταν...πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Τη συναυλία των Guns N’ Roses στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα ανοίξουν οι νεοϋορκέζοι The Last Internationale οι οποίοι έχουν μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Robert Plant, Neil Young, The Who, Kings of Leon, Tom Morello κ.α.

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στα Χανιά με τον τεμαχισμένο άνδρα: Μυστήριο με την ταυτότητά του, τι λένε οι υπάλληλοι του δήμου που τον βρήκαν

Χανιά: Ξεψύχησε άλογο που είχε ξεχάσει ο ιδιοκτήτης του χωρίς νερό και τροφή

Νύχτα θρίλερ για Μάνδρα, Λουτράκι και Νέα Πέραμο: Μάχη για να σωθούν οικισμοί από τις πυρκαγιές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr