Εθνικό Θέατρο: Ο «Ιππόλυτος» σε ανοιχτά θέατρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Εθνικό Θέατρο: Ο «Ιππόλυτος» σε ανοιχτά θέατρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Δείτε πού και πότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση

Ipolytos_-_Ethniko_Theatro
Με μια σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τη διαδρομή του ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη. Η καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία
Κατερίνας Ευαγγελάτου, που έκανε πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων το Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά, το Θέατρο Βράχων, το Θέατρο Δάσους και το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Ο Ιππόλυτος, νόθος γιος του Θησέα και πιστός οπαδός της Άρτεμης, έχει εμμονή με την αγνότητα, απαξιώνει τον έρωτα, υβρίζει το γυναικείο φύλο. Η θεά του έρωτα, Αφροδίτη, θέλοντας να τον εκδικηθεί που δεν τη σέβεται, οργανώνει ένα σχέδιο εξόντωσής του, εμπνέοντας σφοδρό έρωτα για εκείνον στη μητριά του Φαίδρα. Η παράσταση εστιάζει στη μορφή της Αφροδίτης που στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων.

Το σκηνικό της παράστασης, ένα βαλτώδες δυστοπικό τοπίο με αγρωστώδη φυτά και νερό, αντανακλά την ερημιά της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην παράσταση η Αφροδίτη κρατώντας μία κάμερα, και μέσα σε υποβλητική μουσική, κινηματογραφεί και αναμεταδίδει ζωντανά σε μονοπλάνο όλη τη δράση, παρουσιάζοντας χωρίς μοντάζ στο κοινό πτυχές και λεπτομέρειές της. Ο θίασος κινείται σε όλη την έκταση του αρχαίου Θεάτρου, μέσα, γύρω και πίσω από την ορχήστρα, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, ιχνηλατώντας τη μετ’ εμποδίων διαδρομή ανάμεσα στην αγνότητα και τη λαγνεία, ανάμεσα στην άγνοια και τη γνώση, ανάμεσα στην ίδια την πτώση του ανθρώπου και την εξιλέωσή του.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί  Ορέστης Χαλκιάς, Γιάννης ΤσορτέκηςΚόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά και Έλενα Τοπαλίδου.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Κλείσιμο
23, 24, 25, 26 και 27 Αυγούστου, Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά

31 Αυγούστου, Θέατρο Βράχων

7 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη Θέατρο Δάσους

10 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα Παλαιό Ελαιουργείο

13, 14, 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου, Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα:

Ουρές σε αστυνομικά τμήματα για επανέκδοση των παλιών ταυτοτήτων - Οργανώνονται συλλαλητήρια

Ο Βαρουφάκης είδε την Barbie και σχολιάζει - «Ήταν απαίσιο, ντροπή στους φεμινιστές κριτικούς που το αποθέωσαν»


Θερμή εισβολή από σήμερα, στο «κόκκινο» με 40άρια Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία - Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές, δυνατά μελτέμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης