Ελένη Κοκκίδου: «Ο άνθρωπος δεν άλλαξε ποτέ, όσους αιώνες βρίσκεται πάνω στη γη»

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια με αφορμή την συμμετοχή της στην παράσταση «Εκάβη» του Ευριπίδη που ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, (σκηνοθεσία Ιώ Βουλγαράκη) μίλησε στο protohema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου

Η «Θεατρική Διαδρομή» μετά την Επίδαυρο παρουσιάζει το εμβληματικό αυτό έργο σε όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ της Αττικής δίνοντας την ευκαιρία να ακουστεί ο λόγος του Ευριπίδη στο αθηναϊκό κοινό.

Αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στην υπόθεση της τραγωδίας και υπογράμμισε ότι ο Ευριπίδης είναι πάρα πολύ μοντέρνος συγγραφέας και είναι τόσο κοντά σε εμάς σήμερα. Άλλωστε εικοσιτέσσερις αιώνες μετά, το διαχρονικό έργο του Ευριπίδη γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ. Καθημερινά φτάνουν στις οθόνες μας εικόνες από πολέμους, εικόνες αφόρητης βίας και σπαραγμού από κάθε γωνιά της γης.

Μίλησε επίσης και για τον αποχαιρετισμό της στην τηλεοπτική σειρά «Μουρμούρα» εκεί οπού ενσάρκωσε μια από τις πιο εμβληματικές γυναικείες φιγούρες της ελληνικής TV, εξήγησε μάλιστα γιατί έλαβε αυτή την απόφαση λέγοντας: «Δέκα χρόνια είναι πολλά να ζεις αγκαλιά με έναν άνθρωπο-ρόλο», καθώς επίσης και τον τρόπο που επέλεξαν στην σειρά για να γίνει η αποχώρησή της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr