«Ο αδελφός μου ο Αμαντέους»: Το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη πάει Θεσσαλονίκη

Πρωταγωνιστεί η Πέμη Ζούνη

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το νέο έργο του Μηνά Βιντιάδη «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους» θα φιλοξενηθεί για μια μόνο παράσταση, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,.

Το έργο εξιστορεί την άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια.

Η Πέμη Ζούνη υποδύεται τη Νάνερλ, ο Φοίβος Έλιο Μπέικο τον Αμαντέους, o Διονύσης Μαλλούχος ερμηνεύει στο πιάνο εμβληματικές μελωδίες του Μότσαρτ ενώ σκηνοθετεί η Βάνα Πεφάνη.

Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξή τους, η σχέση με τον πατέρα τους, ξετυλίγονται σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ στο πιάνο από τον Διονύση Μαλλούχο. Μια μουσικό-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Για τον Μηνά Βιντιάδη οι μεγάλοι συνθέτες της κλασικής μουσικής, η ζωή και το έργο τους, είναι μια πρόκληση. «Πρόκειται για μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία» εξηγεί ο ίδιος αναφερόμενος στο έργο.
Από την πλευρά της η σκηνοθέτιδα της παράστασης Βάνα Πεφάνη σημειώνει: «Ψάχνοντας τρόπους να επαναπροσδιορίσω την «καλλιτεχνική» μου φωνή στο σήμερα, στα εμπόδια που συναντώ στη δουλειά μου λόγω του φύλου μου, η ανάγκη να μιλήσω, όχι φεμινιστικά, αλλά για τον άνθρωπο που τον εμποδίζουν να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, μ΄ αυτήν την επιτακτική ανάγκη δημιουργήθηκε σιγά σιγά η παράσταση «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους».

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η στιγμή που βγάζουν από βάθος 1.000 μέτρων Αμερικανό σπηλαιολόγο στην Τουρκία

Εικόνες ασύλληπτης τραγωδίας στη Λιβύη με χιλιάδες νεκρούς - «Χάος εν μέσω βαθιάς πολιτικής κρίσης» γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Ενέδρα θανάτου έστησαν οι δράστες στους έξι στη Λούτσα - Τα θύματα φέρονται να ήταν Τούρκοι με γαλλικές ταυτότητες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr