Mobiles: Οι χορευτές - μάγοι που παίζουν με τις σκιές έρχονται στην Αθήνα

Πότε θα δώσουν τις παραστάσεις τους

Ένα «ζωντανό» θέατρο σκιών, που έχει συνεπάρει όσους το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, αποτελoύν οι παραστάσεις των Mobiles, των διάσημων χορευτών που θα φιλοξενηθούν, στις 15 και 16 Απριλίου, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ο άψογος έλεγχος των σωμάτων τους που εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι παίρνουν μορφές, ενώνονται με ακριβή συγχρονισμό και χωρίζονται πάλι για να συγχωνευθούν με αντικείμενα, κτίρια και ζώα. Πρόκειται για ένα θέαμα με ιστορίες τις οποίες αφηγούνται ανθρώπινα σώματα κάνοντας ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με το φως και χρησιμοποιώντας, παράλληλα, τα στοιχεία της λυρικότητας και του χιούμορ.

Οι Mobiles θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό την παράστασή τους με τίτλο «Our World - Ο Κόσμος μας» η οποία θα το ταξιδέψει από το Holywood έως τον Βόρειο Πόλο οπτικοποιώντας τις ηλιόλουστες αλλά και τις σκοτεινές πτυχές του κόσμου που ζούμε με έναν συνδυασμό κίνησης, ποίησης, κωμωδίας, δημιουργίας και ακρίβειας.

Το τρίο Harald Fuß, MichaelaKöhler-Schaer και Stefan Südkamp αποτελεί τον δημιουργικό πυρήνα του πολύχρωμου θιάσου και είναι επίσης υπεύθυνο για τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία. Μια λεπτή φωνή πουλιού προαναγγέλλει την έναρξη μιας συναρπαστικής βραδιάς και μαζί της ξεκινά ένα ταξίδι όχι μόνο στην ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, αλλά ένα ταξίδι στη Γη και στο διάστημα, φτάνοντας μέχρι την καταστροφή του κόσμου, όλα αυτά συνυφασμένα με μια ιστορία αγάπης. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας καλλιτέχνης, ο οποίος αποτελεί το κεντρικό θέμα της δράσης. Άλλωστε η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν.

Οι χορευτές ξεκινούν από την μουσική, οι σκιές του σώματος σχηματίζουν ένα τρομπόνι, το οποίο γίνεται τρομπέτα, πιάνο και τελικά ολόκληρη η ορχήστρα ενώ ξαφνικά κάνουν την εμφάνισή τους οι σκιές των Beatles, των Queen, του Τζίμι Χέντριξ, της Τζάνις Τζόπλιν και του Έλβις Πρίσλεϊ .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr