Ακύλλας Καραζήσης: «Στο θέατρο το σήμερα εισβάλει πάντοτε στο τότε»

«Οι ληστές», το πρώτο θεατρικό έργο του Φρήντριχ Σίλλερ, του μεγάλου ρομαντικού ποιητή της γερμανικής λογοτεχνίας, θα παρουσιαστεί από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Ακύλλα Καραζήση

H εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παραγωγή ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ και με αυτή την αφορμή ο σκηνοθέτης μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου.

Μίλησε για την υπόθεση της παράστασης όπου ο Φραντς Μορ, ο μικρότερος γιος του Μαξιμίλιαν Μορ, είναι ένας αδίστακτος ευγενής που επιθυμεί να καταχραστεί τα δικαιώματα του μεγαλύτερου αδελφού του, Καρλ, συκοφαντώντας τον στον πατέρα τους, με πλαστά στοιχεία και ανυπόστατες κατηγορίες. Υπογράμμισε οτι εδώ ο κακός κάνει μιά «Μακιαβελική» κάκία.

Είπε επίσης ότι η παράσταση κινείται σε δύο χρονικά επίπεδα του τότε και του τώρα. Τον χρόνο του έργου, τον χρόνο του τότε και τον χρόνο του σήμερα, τον χρόνο δηλαδή των ηθοποιών και των θεατών. Το Θέατρο είπε χαρακτηριστικά είναι έτσι κι αλλιώς ένας σύνθετος και γοητευτικός αναχρονισμός εξηγώντας τι εννοεί με αυτό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr