Συρακούσες: 80 έργα από ελληνικά μουσεία σε έκθεση για την επιρροή του Μυκηναϊκού πολιτισμού

Ξεχωρίζει το το χρυσό κύπελλο από τον Θολωτό Τάφο των Δενδρών

Με 80 έργα δανεισμένα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών συμμετέχει το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού στην έκθεση με τίτλο «The Kingdom of Aḫḫijawa. The Mycenaeans and Sicily» που εγκαινιάστηκε στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Μουσείο Paolo Orsi των Συρακουσών. Η σημαντική αυτή περιοδική έκθεση αναφέρεται στην επιρροή του Μυκηναϊκού πολιτισμού στις Συρακούσες και στο αποτύπωμά του στην ευρύτερη ανάπτυξη των προϊστορικών κοινωνιών της Σικελίας.
Τα ελληνικά έργα κατέχουν προβεβλημένη θέση στο μουσειολογικό αφήγημα, όπως το χρυσό κύπελλο από τον Θολωτό Τάφο των Δενδρών, το οποίο προβάλλεται στο κέντρο της έκθεσης σε ειδική προθήκη.

Με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος επιβεβαιώνονται και τιμώνται οι ισχυροί δεσμοί συνεργασίας και φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες, Ιταλία και Ελλάδα, αλλά και αναδεικνύεται η διαρκής πολιτιστική ανταλλαγή και όσμωση των δύο μεσογειακών χωρών, που από αρχαιοτάτων χρόνων πλουτίζει περαιτέρω την πολιτιστική κληρονομιά όλων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσηςέργα από σημαντικά Ιταλικά Μουσεία μεταξύ των οποίων τα Paolo Orsi Museum, Museum of Caltanissetta, Archaeological Museum of Taranto, Monuments Office of Lecce and Brindisi and Archaeological Museum of Cagliari.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιμένει στη σκληρή γραμμή ο Ράμα: Δεν υπάρχει υπόθεση Μπελέρη - Η Αλβανία είχε «κατεβάσει τα παντελόνια» της στην Ελλάδα

Αποχώρησε από το Survivor και η Σταυρούλα Χρυσαειδή, τουρκικά... πυρά στην πρώην παίκτρια των Μπλε - Δείτε βίντεο

Νέα επίθεση Πολάκη σε Γεροτζιάφα: Είχα μάθει πόσο γελοίος ήσουν, αλλά τελικά εσύ σπας ταμεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr