Πλάθιντο Ντομίνγκο, Τομ Τζόουνς και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες στο φετινό Sani Festival

Πλάθιντο Ντομίνγκο, Τομ Τζόουνς και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες στο φετινό Sani Festival

Το Φεστιβάλ με τη μεγάλη ιστορία θα διεξαχθεί από τις 6 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου

domingo-jones-0
Μεγάλα ονόματα από την διεθνή αλλά και την ελληνική μουσική σκηνή, καλλιτέχνες με μακρά και αξιόλογη σταδιοδρομία σε ολόκληρο τον κόσμο, οι μουσικές των οποίων μάς ταξιδεύουν, εδώ και δεκαετίες, σε τόπους μαγικούς και μάς γεννούν συναισθήματα μοναδικά, θα φιλοξενήσει το φετινό Sani Festival, που θα πραγματοποιηθεί, για μία ακόμη χρονιά, από τις 6 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου, στον Λόφο της Σάνης, στην Χαλκιδική.
Sani_Festival_
Ο μαγευτικός λόφος της Σάνης όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ
Έξι μαγικές μουσικές βραδιές, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό διοργανώνει φέτος το πολυβραβευμένο Φεστιβάλ το με τα 32 χρόνια ιστορίας, έξι νύχτες με μελωδίες και ρυθμούς διαφορετικούς, από κλασικούς ήχους, τζαζ και έθνικ μέχρι ποπ επιτυχίες και αγαπημένα ελληνικά κομμάτια. Εκφραστές τους θα είναι ο κορυφαίος Ισπανός τενόρος και μαέστρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, η δημοφιλής τζαζ τραγουδοποιός – ερμηνεύτρια Μαντλέν Πεϊρού, ο διάσημος ερμηνευτής Τομ Τζόουνς, οι ταξιδιάρηδες Gipsy Kings και ο δικός μας, αγαπημένος Μίμης Πλέσσας.
Placido_Domingo_2
Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο
Κλείσιμο
Η φετινή αυλαία θα ανοίξει με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο οποίος, λίγες ημέρες πριν την μεγάλη συναυλία του με τον Χοσέ Καρέρας στο Καλλιμάρμαρο, θα βρεθεί στην Χαλκιδική προκειμένου να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τις σημαντικότερες στιγμές της τεράστιας καριέρας του. Στο πλευρό του θα είναι οι διακεκριμένοι Έλληνες λυρικοί ερμηνευτές Μάριος Φραγκούλης και Χριστίνα Πουλίτση ενώ θα τούς συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Jordi Bernàcer.
Madlein_Peiroux
Η Μαντέλ Πεϊρού
Την σκυτάλη θα πάρει, στις 13 Ιουλίου, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης τζαζ διεθνώς, η Μαντλέν Πεϊρού, γνωστή και ως «νέα Μπίλι Χόλιντεϊ», η οποία έχει κατακτήσει το διεθνές ακροατήριο με την μαγική φωνή και τις αισθαντικές ερμηνείες της σε τζαζ, μπλουζ και mainstream κομμάτια. Στην νέα αυτή επίσκεψή της στη χώρα μας θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια από το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Let's Walk».
Tom_Jones_2
Ο Τομ Τζόουνς
Αειθαλής σούπερ σταρ, με μια αξιοζήλευτη μουσική διαδρομή που μετρά πολλές δεκαετίες και δίσκους που έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Τομ Τζόουνς θα καταφθάσει στις 20 Ιουλίου στην Χαλκιδική για να ξεσηκώσει και να συνεπάρει το ακροατήριό του με την μοναδική, βαρύτονη φωνή του και τις μεγάλες, διαχρονικές επιτυχίες του μεταξύ των οποίων τα «It's Not Unusual», «What's New Pussycat», «She's a Lady», «"Sex Bomb» κ.α.
Mimis_Plessas
Ο Μίμης Πλέσσας
Οι βελούδινες συνθέσεις και τα υπέροχα τραγούδια που μάς έχει χαρίσει ο Μίμης Πλέσσας, κατά την διάρκεια της πολύχρονης μουσικής διαδρομής του, θα πλημμυρίσουν τον λόφο της Σάνης, στις 27 Ιουλίου, οπότε θα παρουσιαστεί το μεγάλο αφιέρωμα στο πολύτιμο μουσικό έργο του με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων του. Ο Στέφανος Κορκολής, ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Μανουσάκη θα μοιραστούν με το κοινό κάποια από τα «αθάνατα» τραγούδια του συνθέτη που έχει αφήσει ανεξίτηλη την μουσική σφραγίδα του στο ελληνικό ρεπερτόριο.
Gipsy_Kings
Οι Gipsy Kings
Το φινάλε του φετινού Sani Festival θα είναι ρυθμικό, χορευτικό, απογειωτικό, με τις ασυγκράτητες κιθάρες των Gipsy Kings, με επικεφαλής τον αρχηγό τους ο Tonino Baliardo, να παίζουν ξέφρενα, στις 10 Αυγούστου, τσιγγάνικες μελωδίες και διεθνείς επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος, όπως οι «Bamboleo», «Djobi Djoba» κ.α, και να βάζουν φωτιά στο ελληνικό καλοκαίρι με το ασίγαστο πάθος και τις γεμάτες ενέργεια μουσικές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Sani Festival θα βρείτε ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών, αφρικανικής σκόνης και λασποβροχών

Ο Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση

Ο ΠΑΟΚ στέφεται πρωταθλητής την Κυριακή (19/5) με νίκη στην έδρα του Άρη - Δείτε τα 13 γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης