Γιώργος Περρής: Στις Κάννες για την ταινία - αφιέρωμα στον Michel Legrand

Γιώργος Περρής: Στις Κάννες για την ταινία - αφιέρωμα στον Michel Legrand

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνες ερμηνευτής συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ μιας και είχε συνεργαστεί με τον κορυφαίο συνθέτη

Perris_-_Cannes
Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να είδαμε αρκετούς Έλληνες και κυρίως Ελληνίδες να περπατούν στο κόκκινο χαλί των Καννών, μόνον ένας από αυτούς, ωστόσο, είχε προσκληθεί, επισήμως, από τους διοργανωτές του διάσημου κινηματογραφικού φεστιβάλ. Ο λόγος για τον διεθνώς καταξιωμένo ερμηνευτή Γιώργο Περρή ο οποίος ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους για την πρεμιέρα της ταινίας – αφιέρωμα στον βραβευμένο με Όσκαρ θρύλο της κινηματογραφικής μουσικής Michel Legrand ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019.
Peris_-_Michel_le_Grand
Ο Michel Legrand με τον Γιώργο Περρή
Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Il était une fois Michel Legrand / Once upon a time Michel Legrand» είναι αφιερωμένο στην ζωή και την καριέρα του σπουδαίου συνθέτη, πιανίστα και ενορχηστρωτή που άφησε ανεξίτηλο το μουσικό στίγμα του.

Δεδομένου ότι ο Γιώργος Περρής είχε συνεργαστεί μαζί του, εμφανίζεται στην ταινία, ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Νάνα Μούσχουρη, Κουίνσι Τζόουνς και Στινγκ, αφηγούμενος πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισε δίπλα σε αυτόν τον θρύλο της παγκόσμιας μουσικής.
Κλείσιμο
 
O Michel Legrand είχε κερδίσει τρία Όσκαρ από τα 13 που ήταν συνολικά υποψήφιος, πέντε βραβεία Grammy και μία Χρυσή Σφαίρα. Μεταξύ άλλων είχε γράψει τη μουσική για ταινίες όπως «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου», «Yentl», «Υπόθεση Τόμας Κράουν», “Summer of ’42”, ενώ είχε επίσης συνεργαστεί και με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές παγκοσμίως.
 
Ο Michel Legrand συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Περρή το 2014, με αφορμή τη διασκευή του τραγουδιού «I Will Wait for You», σε γαλλικά και αγγλικά, το οποίο κυκλοφόρησε στον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο του διεθνή Έλληνα τραγουδιστή. Τα επόμενα χρόνια πραγματοποίησαν κοινές συναυλίες στην Ρωσία ενώ το 2018 ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν μαζί και στην Αθήνα σε μια sοld out βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μία συναυλία που τελικά ακυρώθηκε, δυστυχώς, λόγω βροχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Μια νεκρή και ένας χωρίς τις αισθήσεις του από φωτιά - Ήταν αδέλφια

Η «προδοσία» που λύγισε την Δώρα και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor - Δείτε βίντεο

Παραλήρημα Ερντογάν: Να γιατί δεν πάμε Eurovision, δεν βρίσκεις πια ούτε έναν φυσιολογικό εκεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης