Φώτης Καρύδας: Από τις Πρώτες Γραμμές του Ρεπορτάζ στην «Ποιητική Νοημοσύνη»

Φώτης Καρύδας: Από τις Πρώτες Γραμμές του Ρεπορτάζ στην «Ποιητική Νοημοσύνη»

Mε μακρά πορεία στη δημοσιογραφία και την πολιτική, ο Φώτης Καρύδας παρουσίασε τη δεύτερη ποιητική του συλλογή

karydas_poihtiki_noimosini_GKS3924
Ο Φώτης Καρύδας, με πλούσιο βιογραφικό και πολυετή πείρα στη δημοσιογραφία, την πολιτική και την επιχειρηματικότητα, παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τη δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ». 
Η «Ποιητική Νοημοσύνη» αντλεί την έμπνευση από τις προσωπικές εμπειρίες του Φώτη Καρύδα, σε περιοχές συγκρούσεων και τις εμπειρίες του ως ρεπόρτερ, επιχειρηματίας και πολιτικός. Τα ποιήματα αναλύουν βαθιά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, φέρνοντας στο φως τη σκληρή αλήθεια των σύγχρονων αντιθέσεων, με έναν τρόπο που προκαλεί τη συζήτηση και τον αναστοχασμό.

karydas_poihtiki_noimosini_GKS4153

Κλείσιμο
Την έκδοση της ποιητικής συλλογής ανέλαβε η κα Ευγενία Ασημακοπούλου - Τσαλπαρά του εκδοτικού οίκου «ΒΕΡΓΙΝΑ» σε συνεργασία με τη συγγραφέα και ποιήτρια Ζαχαρούλα Παπαδάκη, που ανέλαβε την επιμέλεια της ποιητικής συλλογής.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου. Την ποιητική συλλογή παρουσίασαν με τη σειρά εμφανίσεως οι:Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΞ, Μαρία Κορινθίου, ηθοποιός, Ζαχαρούλα Παπαδάκη συγγραφέας - ποιήτρια, Τάση Νάνσυ, δημοσιογράφος, Αλεξία Τασούλη, δημοσιογράφος, Ερωτόκριτος Κυμιωνής, σχεδιαστής μόδας /συγγραφέας και Στέλιος Κρητικός, ηθοποιός.

IMG_1742

Η μουσική επένδυση από τον διεθνώς καταξιωμένο συνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας τον ποιητικό λόγο με μελωδίες που αντηχούσαν την πολυπλοκότητα της εποχής μας.
Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με την απαγγελία του ποιήματος «Ποιητική Νοημοσύνη» απότον , πλαισιωμένο από την θεατρική ομάδα ενηλίκων με τη συνεργάτιδά του Κάτια Παπαδοπούλου, της σχολής τους «KasteL Dance Theater» πάνω στη
σύνθεση «Forbidden Memorieς» (Απαγορευμένες Αναμνήσεις) του Αλέξανδρου Χάχαλη, προσδίδοντας μια ισχυρή οπτική διάσταση, στα λόγια του ποιητή με έντονη απήχηση στο κατασυγκινημένο κοινό.
Ο συνθέτης μάλιστα ενημέρωσε τους καλεσμένους, ότι η σύνθεση αυτή ήταν εμπνευσμένη από τον μέντορά του, τον αείμνηστο Βαγγέλη Παπαθανασίου.

fotisKarydas_SteliosKritikos_GKS4054

Στη χορευτική ομάδα συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι:
Γιώργος Βαλαβάνης, Άννα Βουτσίνο, Ιωάννα Καραθανάση, Κωνσταντίνα Κάτση, Ελευθερία Κόγια, Αντονέλλα Κουέγιαρ, Μαριέφη Λεοντοπούλου, Μαρίνα Σαλάκου, Μαρία Σωτηροπούλου, Μιχαήλ - Άγγελος Χρονόπουλος.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν πολλοί ευρωβουλευτές, βουλευτές και πολλές ακόμη σημαντικές και επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης και του θεάτρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο 73χρονος νεκρός στην πτήση της Singapore Airlines

Αλβανία: Επεισόδια στα Τίρανα - Ζητούν την παραίτηση του δημάρχου και πετούν μολότοφ και αυγά

Βγήκαν βόλτα με το αυτοκίνητο στο Ναύπλιο και από το ανοικτό παράθυρο έσερναν τον σκύλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης