«Poor Things»: Η δημιουργός των κοστουμιών της ταινίας, Χόλι Γουάντινγκτον, έρχεται στην Αθήνα

Με αφορμή την έκθεση κοστουμιών της ταινίας που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη - Πού και πότε θα μιλήσει

Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της βραβευμένης με τέσσερα Όσκαρ ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» ήταν, αναμφισβήτητα, τα κοστούμια όλων των ηθοποιών και κυρίως της κεντρικής ηρωίδας Μπέλας Μπάξτερ την οποία υποδύθηκε μοναδικά η Έμα Στόουν. Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία των εντυπωσιακών αυτών κοστουμιών, η Βρετανίδα σχεδιάστρια Χόλι Γουάντινγκτον θα έρθει λίγες ημέρες στην Αθήνα και θα μιλήσει για τη δουλειά της, την έμπνευσή της και τις σημαντικές συνεργασίες της.

Η προσφάτως βραβευμένη με Όσκαρ αλλά και με Bafta ενδυματολόγος θα βρίσκεται στις 12 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, σε μια εκδήλωση η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα συζητήσει με με την Δρ. Σοφία Παντουβάκη,σκηνογράφο – ενδυματολόγο, Καθηγήτρια Ενδυματολογίας στο Πανεπιστήμιο Aalto στη Φινλανδία και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας και Παύλο Θανόπουλο, σκηνογράφο – ενδυματολόγο αλλά και σχεδιαστή της έκθεσης «Poor Things. Τα κοστούμια» που θα φιλοξενείται επίσης από τις 12 Ιουνίου μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Κουμπάρη, στο Κέντρο της Αθήνας.

Στην έκθεση, η οποία έχει επίσης παρουσιαστεί στο Barbican Centre του Λονδίνου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν δώδεκα από τα κοστούμια που δημιούργησε η ενδυματολόγος για το «Poor Things» τα οποία εντυπωσιάζουν με τον αναγεννησιακό αέρα που αποπνέουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στην Ιταλία μετά από τοποθέτηση του Πάπα για τους γκέι στην καθολική εκκλησία: Έχουμε ήδη αρκετούς από αυτούς

Ανατροπή στην επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια - Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη, λέει ο ιατροδικαστής

Ο Μητσοτάκης επιλέγει την αντιπαράθεση με τη «lifestyle τοξικότητα» Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr