Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Η θεατρική του συνεργασία με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Γκι Κασίερς έρχεται στην Αθήνα

Ο θεατρικός μονόλογος «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν» θα φιλοξενηθεί στην Πειραιώς 260

Η συνεργασία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τον σπουδαίο Βέλγο σκηνοθέτη Γκι Κασίερς, στoν θεατρικό μονόλογο «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν» κατεβαίνει στην Αθήνα μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη. Το έργο, που είναι βασισμένο στη διάσημη νουβέλα του Φίλιπ Κλοντέ, θα παρουσιάζεται από τις 21 Ιουνίου και για έξι συνολικά παραστάσεις, στην της Πειραιώς 260 ( Αίθουσα Η), στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.
Σε αυτήν την τρίτη επίσκεψή του στη χώρα μας ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Toneelhuis της Αμβέρσας, καθοδηγεί τον Έλληνα ηθοποιό - σκηνοθέτη στο μοναδικό αισθητηριακό του σύμπαν, με όχημα μια ιστορία βαθιά συγκινητική, για τη διαφορετικότητα, την απώλεια, την προσφυγιά, τη δύναμη της φιλίας και το φως της αισιοδοξίας που ανακαλύπτει ο άνθρωπος κάτω από κάθε δύσκολη συνθήκη.
 
Ακροβατώντας ανάμεσα στην τεχνολογική αρτιότητα της παράστασης και την απλότητα της προσωπικής αφήγησης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που υπογράφει και την απόδοση του έργου, μάς μυεί σε μια προσωπική σκηνική πρόταση που αφήνει πίσω της την παντοδυναμία της φόρμας, φωτίζοντας το ζωτικό περιεχόμενο της ιστορίας, επιστρέφοντας έτσι στη ρίζα του θεάτρου, που δεν είναι άλλη από την καθαρή αφήγηση, με κάθε τρόπο και κάθε σκηνικό μέσο.
H νουβέλα του Philippe Claudel, την οποία ο σκηνοθέτης αντιμετωπίζει ως μονόλογο, είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία ενός άντρα που αναγκάζεται να δραπετεύσει από τη χώρα του με τη μικρή του εγγονή και να ζητήσει καταφύγιο στην Ευρώπη, χωρίς να καταλαβαίνει τη γλώσσα. Ο Claudel εξετάζει τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της φιλίας, με οξεία διορατικότητα και αισιοδοξία

Ο κύριος Λιν κρατώντας στην αγκαλιά του τη Σανγκ ντιού, τη μικρή εγγονή του και τη μόνη επιζήσασα της οικογένειάς του, εγκαταλείπει το κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό του και φτάνει στην Ευρώπη πρόσφυγας. Εκεί, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τη νέα χώρα και χωρίς να αντιλαμβάνεται τη γλώσσα των ξένων, αφήνει τη μοίρα του στα χέρια των αρμόδιων αρχών που τον περιθάλπουν. Μέχρι που γνωρίζει τον κ. Μπαρκ. Ο κ. Μπαρκ μιλάει συνέχεια στη γλώσσα του και ο κ. Λιν σιωπηλός απολαμβάνει την παρέα του. Μια δυνατή φιλία καλλιεργείται ανάμεσα στους δύο άντρες, με εξομολογήσεις, με σεβασμό απέναντι στον εκφρασμένο ή στον σιωπηλό πόνο, με συμπόνοια και φροντίδα.
Η νουβέλα La petite fille de monsieur Linh του Φιλίπ Κλοντέλ δημοσιεύτηκε το 2005 στη Γαλλία. Μέσα από την ιστορία του κ. Λιν, ο συγγραφέας μιλάει για τον ξεριζωμό, το τραύμα, τη συμφιλίωση, τη συντροφικότητα, την αγάπη αλλά και για τη ζωτική ανάγκη των ανθρώπων για σύνδεση και επικοινωνία.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

21/06/2024 στις 21:00
22/06 έως 24/06/2024 στις 20:00
25/06 έως 26/06/2024 στις 21:00


Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr