Κήπος του Μεγάρου: Μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις και συναυλίες με κορυφαίους ξένους καλλιτέχνες

Έναρξη με την «Τουραντότ» από την Κρατική Όπερα της Βιέννης

Μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις και συναυλίες με φημισμένες ορχήστρες, κορυφαίους μαέστρους και διάσημους ερμηνευτές θα φιλοξενήσει, gια ένα ακόμη καλοκαίρι, ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα των θερινών προβολών αρχίζει φέτος, στις 13 Ιουνίου, με την «Τουραντότ», το συγκλονιστικό λυρικό δράμα του Τζάκομο Πουτσίνι, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, με δύο λαμπερά αστέρια του διεθνούς οπερατικού στερεώματος, τη σοπράνο Ασμίκ Γκριγκοριάν και τον τενόρο Γιόνας Κάουφμαν, να κάνουν το ντεμπούτο τους ως Τουραντότ και ως Πρίγκιπας Κάλαφ αντίστοιχα στο πρωταγωνιστικό ντουέτο της δημοφιλέστατης όπερας του Puccini. Μαζί τους επί σκηνής, οι Γαιργκ Σνάιντερ (Αλτούμ), Νταν Πάουλ Ντουμιτρέσκου (Τιμούρ), Κριστίνα Mαχιταρυάν (Λιού), Aττίλα Μόκους (Ένας Μανδαρίνος), Μάρτιν Χαίσλερ (Πινγκ), Νόρμπερτ Ερνστ (Πανγκ) και Χιρόσι Αμάκο (Πονγκ).

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κλάους Γκουτ, ο οποίος προσεγγίζει με τη δική του ματιά το τελευταίο λυρικό έργο του σπουδαίου ιταλού μουσουργού: το αντιμετωπίζει ως ένα δράμα δωματίου πέρα από χωροχρονικούς περιορισμούς, απαλλαγμένο από ψευδοκινεζικά στερεότυπα, ενώ βλέπει στο πρόσωπο της Τουραντότ ένα θύμα με βαθιά τραύματα που μετατρέπεται το ίδιο σε θύτη, και όχι μια μυστηριώδη, αγέρωχη πριγκίπισσα.

Στο πόντιουμ, ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος \Μάρκο Αρμιλιάτο. Τους λυρικούς ερμηνευτές πλαισιώνουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Κρατικής Όπερας της Βιέννης σε μουσική διδασκαλία Μάρτιν Σεμπέστα.

Στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Κήπου, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, θα έχουμε ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου, υπό τον διεθνώς καταξιωμένο αρχιμουσικό Andrés Orozco-Estrada, σε έργα μεγάλων συνθετών, με σολίστ τον βιρτουόζο πιανίστα Lang Lang (25/6). Θα παρακολουθήσουμε επίσης δύο μαγνητοσκοπημένες παραγωγές της Κρατικής Όπερας της Βιέννης: την όπερα «Οθέλλος» του Giuseppe Verdi (1/7) και τη συναυλία της διάσημης σολίστ του βιολιού Anne-Sophie Mutter με τους Mutter’s Virtuosi (8/7).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται με κράτηση στο site του Μεγάρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr