«Poor Things. Τα κοστούμια»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη - Δείτε φωτογραφίες

Παρουσιάζει τις δημιουργίες που φόρεσαν οι πρωταγωνιστές της βραβευμένης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Εγκαινιάστηκε, χθες, στο Μουσείο Μπενάκη, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η έκθεση «Poor Things. Τα κοστούμια» η οποία περιλαμβάνει τα υπέροχα κοστούμια από την ομώνυμη, διεθνώς επιτυχημένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ και BAFTA ενδυματολόγος της ταινίας Holly Waddington.

Το Μουσείο Μπενάκη δίνει την ευκαιρία στο κοινό του να θαυμάσει από κοντά τα εξαιρετικά κοστούμια της πρόσφατης και πολυβραβευμένης διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής και να εκτιμήσει άλλη μια διάσταση της τέχνης του ενδύματος.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things, έτσι όπως αυτά φορέθηκαν από τους Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Vicki Pepperdine, Kathryn Hunter και Jerrod Carmichael, και παρουσιάστηκε ήδη στο Barbican Centre του Λονδίνου (2023).
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της έκθεσης, το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας, δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συναντήσει από κοντά τη  Holly Waddington, σε μια συζήτηση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 20:00, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Με τη Holly Waddington θα συνομιλήσουν για τη δουλειά της οι: Δρ. Σοφία Παντουβάκη, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, Καθηγήτρια Ενδυματολογίας, Πανεπιστήμιο Aalto, Φινλανδία, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας, και Παύλος Θανόπουλος, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, σχεδιαστής της έκθεσης.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση στα ταμεία του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Ειδήσεις σήμερα:

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Ο Μακρόν έγινε... Manu Chao: Το λογοπαίγνιο και η φωτογραφία που έγιναν viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr