Petit Palais: Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβριο ως θέατρο ο ιστορικός κινηματογράφος του Παγκρατίου

Ποιες παραστάσεις και ποιους καλλιτέχνες θα φιλοξενήσει

Ένα από τα πιο αγαπημένα τοπόσημα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της περιοχής του Παγκρατίου και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, ο κινηματογράφος Petit Palais, που σταμάτησε τη λειτουργία του το 2019, θα επαναλειτουργήσει, από τον Οκτώβριο, ως θεατρικός χώρος. Σεβόμενο, μάλιστα, την ιστορία του χώρου, που εγκαινιάστηκε το 1962, το θέατρο θα διατηρήσει το πρώτο του λογότυπο.

Εξήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο του άνοιγμα, λοιπόν, το Petit Palais ξανασυστήνεται στο κοινό με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές, δύο κορυφαία έργα, ένα από το παγκόσμιο και ένα από το νεοελληνικό ρεπερτόριο, με τη συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνων.

Τον Οκτώβριο του 2024 θα κάνει πρεμιέρα το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τέννεσσι Ουίλιαμς, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται η Μαρία Καβογιάννη (Σεραφίνα) και ο Μάκης Παπαδημητρίου (Αλβάρο). Μαζί τους θα είναι οι Μαζί τους θα είναι οι Ζώγια Σεβαστιανού, Φοίβος Ριμένας, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Τόνια Μαράκη, Στρατής Χατζησταματίου, Ορνέλα Λούτι, Λυδία Γιαννουσάκη και Κατερίνα Μεφσούτ.

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Μισιτζή, μία κλασική κωμωδία του νεοελληνικού μας θεάτρου, που πρωτοανέβηκε το 1870. Το έργο διασκευάζουν και σκηνοθετούν ο Γιωργής Τσουρής και ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος ενώ θα παίζουν οι Θάνος Τοκάκης, Ηρώ Μπέζου, Θανάσης Δόβρης, Ευαγγελία Καρακατσάνη και Γιωργής Τσουρής. Μουσικός θα παίζει επί σκηνής ο Yoel Soto.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr