ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ιάσων Φωτήλας: Ερασιτέχνης ηθοποιός ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ιάσων Φωτήλας: Ερασιτέχνης ηθοποιός ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ο Πατρινός δικηγόρος και βουλευτής Αχαΐας συμμετέχει εδώ και χρόνια σε θεατρικές παραστάσεις

iasonas-fotilis-xr
Πριν από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε πως, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, ο Ιάσων Φωτήλας αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού διαδεχόμενος τον Χρίστο Δήμα. Αυτό όμως που πιθανόν δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο βουλευτής Αχαΐας, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2015 με το Ποτάμι και προσχώρησε το 2017 στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, διατηρεί μια μακροχρόνια και δυνατή σχέση με την υποκριτική τέχνη και βρίσκεται, πολύ συχνά, από τα έδρανα της Βουλής στο θεατρικό σανίδι ως ερασιτέχνης ηθοποιός.
ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑ2
Παρότι η βασική του επαγγελματική ενασχόληση είναι η δικηγορία την οποία ασκεί από το 1999, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Ρώμης, La Sapienza και του μεταπτυχιακού του στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Πατρινός νέος υφυπουργός Πολιτισμού έχει επιλέξει να αποφορτίζεται από το άγχος της πολιτικής και των δικαστηρίων συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις που ανεβάζει κατά κύριο λόγο η θεατρική ομάδα «Υποκριτές» την οποία δημιούργησε ο ίδιος μαζί με κάποιους φίλους του, το 2011, στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Iasonas_Fotilas_-_Hthopios_2
Κλείσιμο
Έχοντας από μικρή ηλικία βαθιά αγάπη για το θέατρο, στην ομορφιά και την σπουδαιότητα του οποίου τον μύησαν οι γονείς και οι δάσκαλοί του, ο Ιάσων Φωτήλας ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι το 1999 εντελώς τυχαία. Είχε πάει να παρακολουθήσει την πρόβα της παράστασης « Οι τρεις σωματοφύλακες», την οποία σκηνοθετούσε ο γιος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, Ηλίας Στεφανόπουλος, και επειδή απουσίαζε ένας ηθοποιός, τού ζήτησαν να πει εκείνος τα λόγια του. Ο Ηλίας Στεφανόπουλος που διέκρινε πως… το έχει, τού έδωσε έναν μικρό ρόλο και κάπως έτσι ξεκίνησε η διαδρομή του στο ερασιτεχνικό θέατρο.
Iasonas_Fotilas_-_Hthopios_3

Από τότε μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις που έχει ανεβάσει κατά καιρούς η θεατρική ομάδα «Υποκριτές» μεταξύ των οποίων η φαρσοκωμωδία του Ζορζ Φεντό «Ψύλλοι στ’ αυτιά», οι κωμωδίες «Ό,τι πείτε κύριε υπουργέ μου» και «Ναι σε όλα» αλλά και η ξεκαρδιστική «Διπλή Ταρίφα» του Ray Cooney που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο, στο θέατρο Επίκεντρο + της Πάτρας. Μάλιστα, οι παραστάσεις στις οποίες παίζει προσελκύουν πλήθος κόσμου, προερχόμενου από την τοπική κοινωνία.
Iasonas_Fotilas_theatro_-_Dipli_Tarifa
Παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις, επαγγελματικές κοινοβουλευτικές και οικογενειακές – είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών - ο Ιάσων Φωτήλας δεν εγκαταλείπει το θέατρο καθώς αποτελεί για εκείνον μια σημαντική πηγή ενέργειας. «Με τον τρόπο αυτό γεμίζω τις μπαταρίες μου. Το θέατρο είναι η ψυχανάλυσή μου. Μαθαίνω καλύτερα και περισσότερο τον εαυτό μου» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Οι 7+1 υφυπουργοί που εισέρχονται για πρώτη φορά στο κυβερνητικό σχήμα

Euro: Τρεις κούπες για Γερμανία και Ισπανία - Η χρυσή βίβλος των νικητών

Έρευνα Opinion Poll: Η ακρίβεια έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα - Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση λέει το 40%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης