Λευτέρης Βογιατζής: Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου προβάλλει την παράστασή του «Αντιγόνη»

Λευτέρης Βογιατζής: Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου προβάλλει την παράστασή του «Αντιγόνη»

Με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από τη γέννηση του

Leuteris_Vogiatzis_-_Amalia_Moutousi
Με την προβολή της «Αντιγόνης» που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής, το 2006 και παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο, τιμά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου την επέτειο των 80 χρόνων από τη γέννηση του αξέχαστου θεατρικού δημιουργού. Η παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο Βογιατζής και η Αμαλία Μουτούση θα προβληθεί για τρεις βραδιές, στις 21,22 και 23 Ιουνίου στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260.

Η προβολή αποτελεί μαγνητοσκόπηση της παράστασης που επαναλήφθηκε στα Επιδαύρια του 2007. Στις 22 Ιουνίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή συντελεστών της παράστασης, οι οποίοι θα μιλήσουν για το ανεξίτηλο ίχνος του ξεχωριστού αυτού καλλιτέχνη στη σύγχρονη ελληνική σκηνή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, η οποία υπήρξε στενή συνεργάτις του.

Ο Λευτέρης Βογιατζής υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο για 40 ολόκληρα χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το όνομά του έχει ταυτιστεί με τη διεκδίκηση του απόλυτου, με το πάθος, την αυταπάρνηση. Ήταν ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος του θεάτρου, ποιητής της σκηνής και ακούραστος ερευνητής της τέχνης της υποκριτικής, που μετέβαλε ριζικά την οπτική του θεατρικού κοινού αλλά και των πολλών συνεργατών του σε όλη του τη διαδρομή. Είχε καταφέρει κάθε θεατρική του παράσταση να είναι ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, πρωτοποριακό, υψηλής αισθητικής και δημιουργίας και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό θεατρικό τοπίο.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Έκανε μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση

Η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί, παραδέχεται ο εκπρόσωπος των IDF

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που οι Χούτι χτυπούν το ελληνόκτητο πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης