Κλέλια Ανδριολάτου: Πρωταγωνιστεί στο ψυχολογικό θρίλερ «Ο τελευταίος ταξιτζής»

Κλέλια Ανδριολάτου: Πρωταγωνιστεί στο ψυχολογικό θρίλερ «Ο τελευταίος ταξιτζής»

Πότε θα βγει στους θερινούς κινηματογράφους η νέα ταινία του Στέργιου Πάσχου

O_teleutaios_taxitzis_tainia_1
Ένα ψυχολογικό θρίλερ με κεντρικό ήρωα έναν άνδρα σε κρίση μέσης ηλικίας που βυθίζεται στην ερωτική εμμονή αποτελεί η νέα ταινία του Στέργιου Πάσχου «Ο τελευταίος ταξιτζής» που θα βγει στις 27 Ιουνίου στους θερινούς κινηματογράφους. Η αθηναϊκή πρεμιέρα της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 20.30, στον θερινό κινηματογράφο «Κάρμεν» , παρουσία των συντελεστών οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό.
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ (trailer)
Έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 64ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και 5 υποψηφιότητες στα Βραβεία ΙΡΙΣ 2024 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (σεναρίου, μουσικής, α' γυναικείου ρόλου, α’ ανδρικού ρόλου, β' γυναικείου ρόλου), η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κορωναίο, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου και Έκτορας Λιάτσος, έχει ήδη αποκτήσει μια σημαντική δυναμική.

Ο Θωμάς, ένας πενηντάρης κατ’ ανάγκη ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, Μαρία, και τον έφηβο γιο του, Τάσο. Έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει στην ερωτική εμμονή.
Κλείσιμο
Ο ταξιτζής ήρωας του Στέργιου Πάσχου (Κώστας Κορωναίος), υποστηρίζει πως δουλεύει νύχτα για να συλλέγει ιστορίες. Δεν θεωρεί εαυτόν «απλώς μεταφορέα», αλλά έναν «διαμορφωτή συνείδησης» που αφουγκράζεται τις ανάγκες του πελάτη. Όταν όμως γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα (Κλέλια Ανδριολάτου) που σχετίζεται με τον αυτόχειρα πελάτη του, όλες οι βεβαιότητές του καταρρέουν, και η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό του.

Ο Στέργιος Πάσχος κινείται στην κόψη του ξυραφιού: στις γκρίζες ζώνες που διέπουν τις σχέσεις των ανθρώπων, στις ανεπαίσθητες αποχρώσεις της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας και ψυχολογίας, στις αντιφάσεις των προθέσεων και της συμπεριφοράς. Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ξεκινώντας να γράφω τον «Τελευταίο Ταξιτζή», η πρόθεση μου ήταν να φτιάξω μια ταινία με την δομή του αστυνομικού θρίλερ αλλά με κεντρικό θέμα την υπαρξιακή αναζήτηση του πρωταγωνιστή. Το σκέφτομαι τώρα και γελάω. Αλίμονο αν μια ταινία πήγαινε ακριβώς όπως την σχεδίαζε κάποιος στο μυαλό του· μάλλον θα ήταν μια πολύ βαρετή ταινία. Κοιτάζοντας την ταινία τελειωμένη νιώθω πως τελικά φτιάξαμε μια πικρή μαύρη κωμωδία με στοιχεία θρίλερ για έναν άνθρωπο που παλεύει άτσαλα με το εσωτερικό του κενό και προκαλεί έτσι τον χαμό γύρω του. Ξέρω πως ο ήρωας αυτός μπορεί να ενοχλήσει αρκετά γιατί είναι κομμάτι μιας εποχής που τελειώνει αλλά και γιατί ζούμε σε μια εποχή που κρίνει χωρίς καμία διάθεση να καταλάβει. Πιστεύοντας όμως σε ένα σινεμά που εξερευνά και αποφεύγει να κουνήσει το δάχτυλο ή να βγάλει εύκολα συμπεράσματα, προσπάθησα να δω τον Θωμά και τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ταινίας, ως αυτό που είναι και να μην τους τοποθετήσω βολικά κάτω από κάποια ταμπέλα. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Ειδήσεις σήμερα:

Σε δύο περιοχές η μεγάλη μάχη με τις φωτιές στην Ηλεία - 112 και μέσα στη νύχτα, πετάνε επτά εναέρια

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες - Που θα χτυπήσει 40άρια ο υδράργυρος


Ρούλα Κορομηλά: Δεν μπορούσα να περπατήσω καν, ούτε να φάω ούτε να σηκώσω τα χέρια μου ούτε τίποτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης