Πρωτοποριακό φεστιβάλ για εκπαιδευτικούς στη Στέγη του Ιδρύματος Ίδρυμα Ωνάση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Πρωτοποριακό φεστιβάλ για εκπαιδευτικούς στη Στέγη του Ιδρύματος Ίδρυμα Ωνάση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Στις 4 & 5 Ιουλίου το φεστιβάλ - Στη διήμερη διοργάνωση έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περίπου 800 εκπαιδευτικοί

ai-education
Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ στις 4 & 5 Ιουλίου, που στοχεύει στη γνωριμία των εκπαιδευτικών με την Τεχνητή Νοημοσύνη, ανεξάρτητα από το επίπεδο των τεχνολογικών τους γνώσεων.

Στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διοργανώνει το Ίδρυμα Ωνάση, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να ‘μυηθούν’ στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα δοθεί έμφαση στη γνώση, την κατανόηση και τη χρήση αλγοριθμικών τεχνολογιών, δεδομένων και λογισμικού, βάζοντας στο επίκεντρο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από το επίπεδο των τεχνολογικών τους γνώσεων.

Ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για τον επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης στο τοπίο της εποχής της τεχνητής νοημοσύνης, το πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση θα αναδείξει τη δεοντολογικά ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, την επαγγελματική ανάπτυξη και τον εγγραμματισμό στην τεχνητή νοημοσύνη, την πλοήγηση σε μαθησιακά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τον ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών και μαθητριών.

Στη διήμερη διοργάνωση έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περίπου 800 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν τα εργαλεία, τα οποία ανοίγουν τον δρόμο για νέες διδακτικές πρακτικές, που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Κλείσιμο
Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται πλέον στην καθημερινότητα όλων αλλά η επίδρασή της στα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας παραμένει αχαρτογράφητη. Για το λόγο αυτό, το AI_ducation Festival καλεί τους εκπαιδευτικούς να ανοιχτούν στον κόσμο και τις πρακτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναμορφώνοντας το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, παρουσιάσεων και συζητήσεων, το AI_ducation Festival στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών που θέλουν να μάθουν, να χρησιμοποιήσουν και να ενισχύσουν μια νέου τύπου μαθησιακή εμπειρία. Αφού αποκτήσουν τα απαραίτητα εργαλεία, απώτερος στόχος, είναι οι εκπαιδευτικοί να εφαρμόσουν αποτελεσματικά την Τεχνητή Νοημοσύνη στις σχολικές τάξεις.

Τί προσφέρει το Artificial Intelligence Festival στους συμμετέχοντες

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο AI Festival, πρόκειται να ενδυναμωθούν μέσα από εργαστήρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις, debates αλλά και πρόσβαση σε ιδέες, υλικό και εργαλεία για χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας. Επίσης, θα γίνει εισαγωγή στις έννοιες και παρουσίαση των δυνατοτήτων των αλγορίθμων, της μηχανικής, της βαθιάς μάθησης για τα νευρωνικά δίκτυα αλλά και για τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης. Παράλληλα, θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε εργαλεία εξατομικευμένης μαθησιακής εμπειρίας προσαρμοσμένης στις ανάγκες κάθε μαθήτριας και μαθητή. Θα γίνει παρακολούθηση των θεμάτων, που αφορούν την ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις επιπτώσεις της στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ιστοριών επιτυχίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που έχουν εφαρμοστεί αποτελεσματικά σε σχολεία. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία για επαφή και αλληλεπίδραση με συναδέλφους τους ενώ θα υπάρξει και ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ εκπαιδευτικών, εταιρειών EdTech, πανεπιστημιακών και ειδικών της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αναμένεται, τέλος, να προκύψουν νέες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης των συμμετεχόντων, μέσω της ενίσχυσης των γνώσεων για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η δράση οργανώνεται και συντονίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.



Ειδήσεις σήμερα:

Οπαδοί διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης οι δράστες του μακελειού στο Νταγκεστάν - Σκότωσαν ιερέα και άλλα 18 άτομα

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι 7χρονο σε περιοχή των Σερρών

Αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο λόγω αναστάτωσης που προκάλεσε στο αεροπλάνο μεθυσμένη Γαλλίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης