Στον Ισλαμ Ισα το Βραβείο Ράνσιμαν της Anglo-Hellenic League για το 2024

Στον Ισλαμ Ισα το Βραβείο Ράνσιμαν της Anglo-Hellenic League για το 2024

Για το βιβλίο του με τίτλο «Alexandria: The City that Changed the World»

anglo-hellenic
Στον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ Ισλαμ Ισα απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο της Αγγλο-Ελληνικής Ένωσης (Anglo-Hellenic League Runciman Award) για το 2024, με τη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

Η διάκριση αφορά στο βιβλίο του Ισλαμ Ισα «Alexandria: The City that Changed the World», μια «ιστορική βιογραφία» της Αλεξάνδρειας από την ίδρυσή της από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τη σύγχρονη εποχή ως ενός σημαντικού μητροπολιτικού κέντρου στη μετα-αποικιακή Αίγυπτο.




«Είναι μεγάλη τιμή μου που έλαβα το πλέον διακεκριμένο βραβείο στον τομέα», δήλωσε ο Ισλαμ Ισα. Ο Βρετανοαιγύπτιος μελετητής τόνισε ότι το βιβλίο αυτό αντιπροσωπεύει το δικό του «ταξίδι αυτογνωσίας», το οποίο θα έχει μεγάλη απήχηση «σε γενιές ανθρώπων που συνδέονται με την πόλη και τον πολιτισμό της, καθώς και σε άτομα για τα οποία η Αλεξάνδρεια παραμένει μέρος της φαντασίας».

Κλείσιμο


«Ο ελληνισμός συνυπήρχε πάντα με άλλους πολιτισμούς -πουθενά περισσότερο από την Αλεξάνδρεια, το μεγάλο λιμάνι που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Το βραβευμένο βιβλίο του Ισλαμ Ισα αφηγείται την ιστορία αυτής της μεγάλης πόλης με όλο τον πλούτο και την πολυπλοκότητά της», σημείωσε ο πρόεδρος της Αγγλο-Ελληνικής Ένωσης, Τζον Κίτμερ.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη έχουν αναλάβει τη χορηγία του θεσμού από το 2021, χρηματοδοτώντας το έπαθλο του νικητή και υποστηρίζοντας τη δραστηριότητα της Anglo-Hellenic League.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμύνεται ο Κασσελάκης στην κατακραυγή για «Αυγή»: Όσοι θέλουν μαύρο χρήμα, να εκλέξουν άλλο πρόεδρο

«Ιστορική μέρα»: Ο Τζούλιαν Ασάνζ επιστρέφει σπίτι του μετά από 14 χρόνια νομικών μαχών

«Αυγή»: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης