«Andromeda»: Το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη στο Φεστιβάλ Τεχνών της Οξφόρδης

«Andromeda»: Το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη στο Φεστιβάλ Τεχνών της Οξφόρδης

Μια ιστορία για τις μεγάλες αποφάσεις, το φόβο, την αγάπη, τη μοίρα, το άγνωστο και το ταξίδι στο αύριο

andromeda-arthrou
Ένα ελληνικό θεατρικό έργο, η «Andromeda» του Μηνά Βιντιάδη, συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Τεχνών της Οξφόρδης, που πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι και είναι αφιερωμένο στις εννέα Μούσες. Το έργο, μεταφρασμένο και παρουσιασμένο στα αγγλικά από αγγλόφωνο καστ, σκηνοθετεί η Αναστασία Ρεβή, είναι παραγωγή του βραβευμένου Βρετανικού θεατρικού οργανισμού Theatre Lab Company και θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Bidiadis_Andromeda_2
Ο συγγραφέας του έργου Μηνάς Βιντιάδης
Είναι εμπνευσμένο από την Μούσα της Αστρονομίας, Ουρανία, και αφηγείται την ιστορία μιας απλής καθημερινής γυναίκας, της Ανδρομέδας, η οποία είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Jacob, είναι μητέρα δύο εφήβων και μέσα στην κανονικότητα της καθημερινότητας της παίρνει, με έναν παράξενο τρόπο, ένα εισιτήριο για τον πλανήτη Άρη μια και από μικρή αγαπούσε τ’ αστέρια, τους πλανήτες και τους γαλαξίες. Η απόφαση δεν είναι καθόλου εύκολη μιας και πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στη γη ή θα εκτοξευτεί στο διάστημα.

Όπως σημειώνει συγγραφέας «η Ανδρομέδα, που τη φωνάζουν Ανδριανή, κάνει τις καλύτερες τηγανητές πατάτες στον κόσμο. Αυτή η νοικοκυρά της διπλανής πόρτας θα γίνει διάσημη, όχι για την κουζίνα της, αλλά γιατί θα ταξιδέψει μαζί με άλλους πέντε διαστημικούς τουρίστες απ' όλες τις ηπείρους στον Άρη, με την «Κιβωτό», το υπερσύγχρονο λεωφορείο της ΝΑΣΑ. Το εισιτήριο είναι δώρο από το θείο της, που τη μεγάλωσε με ιστορίες για τ' αστέρια και τη Μικρή Άρκτο, τα Σουπερνόβα και τις μαύρες τρύπες, τον Κοπέρνικο και τον Ιούλιο Βερν, τον Άρμστρονγκ και τον Γκαγκάριν. Τι την έκανε να τολμήσει; Τι είδε εκεί ψηλά; Πως σ' αυτή την περιπέτεια θα γνωρίσει τον αληθινό έρωτα και τον πραγματικό εαυτό της;

Κλείσιμο
Μια ιστορία για τις μεγάλες αποφάσεις, το φόβο, την αγάπη, τη μοίρα, το άγνωστο και το ταξίδι στο αύριο, που είναι το σήμερα. Ή μήπως το χθες;

Η παράσταση είναι στα αγγλικά, διαρκεί 70 λεπτά, κινείται στις λεπτές αποχρώσεις της κωμωδίας, του ρεαλισμού και του ονείρου. «Θα ταξιδέψει τους θεατές στον μυστικό κόσμο των επιθυμιών με το ύφος και τη διάθεση που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις του Theatre Lab Company, ένα ύφος γεμάτο κινούμενες εικόνες, μουσικές και συναισθήματα» δηλώνει η σκηνοθέτις Αναστασία Ρεβή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο - Χαμηλές επιδόσεις σε τρία μαθήματα

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Μου έριχνε νερό στο πρόσωπο για ξεπλυθούν τα αίματα πριν με πάει στο νοσοκομείο – Όλο το υπόμνημα

Κερατσίνι: Τη χτυπούσε, ήταν μονίμως μελανιασμένη κι εκείνη τον κάλυπτε, λέει γειτόνισσα της 40χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης