Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της Κατερίνας Σεραφετινίδου στο Ιστορικό Αρχείο του Μουσείου Ύδρας

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της Κατερίνας Σεραφετινίδου στο Ιστορικό Αρχείο του Μουσείου Ύδρας

Η καλλιτέχνης, με γνώμονα το ταλέντο και την εντιμότητα που την χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, συλλαμβάνει τις αποχρώσεις και τα ηχοχρώματα της μυστικής πλευράς της Ύδρας μας, που πάντα μας ενώνει και μας κάνει να στοχαστούμε πάνω στη ζωή

mouseio_ydra
Με θέμα «Η μυστική δροσιά της Ύδρας», η έκθεση ζωγραφικής μιας γυναίκας που αγαπάει βαθιά το νησί και το επισκέπτεται χρόνια, έλαβε χώρο με εκλεκτό κόσμο χθες (28 Ιουνίου), με την επιμέλεια του χαρισματικού Τάκη Μαυρωτά. Οικοδέσποινα η πάντα άξια Ντίνα Αδαμοπούλου, η βραδιά εκθαμβωτική και ο κόσμος αξιόλογος και ξεχωριστός, αγκάλιασε με θέρμη την σπουδαία καλλιτέχνιδα, που με αγάπη και απλότητα κατέγραψε στα έργα της την μεταφυσική πλευρά του νησιού.

Η Κατερίνα Σεραφετινίδου ενσωματώνει και μετουσιώνει στα έργα της την ιδιαιτερότητα του νησιού, το χρώμα και τον χαρακτήρα του, αλώβητο στον χρόνο και τόσο μα τόσο ελκυστικό. Με γνώμονα το ταλέντο και την εντιμότητα που την χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, συλλαμβάνει τις αποχρώσεις και τα ηχοχρώματα της μυστικής πλευράς της Ύδρας μας, που πάντα μας ενώνει και μας κάνει να στοχαστούμε πάνω στη ζωή.

Ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί πάντα αφουγκραζόμαστε τους πρωϊνούς ήχους, την κίνηση στο λιμάνι, το πηγαινέλα του κόσμου και αναπτύσσουμε ένα συλλογικό πνεύμα συνεργασίας και αγάπης προς το νησί, που μας έμαθε τόσα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια.

Κάτι λοιπόν χρωστάμε στο νησί, που με την μεταφυσική και ιαματική του διάσταση γίνεται κάθε χρόνο πόλος έλξης και καταφύγιο για διασημότητες και μη, αλλά και για όλους εμάς που την αγαπάμε και την αισθανόμαστε.

Κλείσιμο
mouseio_ydra


Μεγάλο γεγονός η χθεσινή έκθεση στο Μουσείο, και όλοι μαζί σαν ένας αγκαλιάσαμε, μοιραστήκαμε την χαρά και τις ευαισθησίες μας με ανθρώπους, φίλους παλιούς και νέους, ενώ θαυμάσαμε τους συντελεστές της έκθεσης, για την εξαιρετική επιλογή της ζωγράφου Κατερίνας Σεραφετινίδου, που με το πνεύμα της και το έργο της αιχμαλωτίζει την πρωινή και απογευματινή δροσιά του νησιού, την επεξεργάζεται με ικανότητα και την μεταμορφώνει σε τέχνη. Πόση ευαισθησία αλήθεια και οξυδέρκεια μπορεί να κρύβει αυτό το βίωμα που αισθάνεται κανείς στην μοναδική και ιδιαίτερη `Υδρα, πόση αλήθεια και πόσο ταλέντο. Η καλλιτέχνης όμως δεν αρκείται σε αυτό.

Με τα υλικά της κάνει μία ψυχική προβολή στον καμβά, και αρκεί να την γνωρίσει από κοντά κανείς για να καταλάβει πόσο τίμιο και αυθεντικό είναι αυτό της το συναίσθημα για το νησί. Η σχέση της με το νησί μακροχρόνια, την οδήγησε να αναπτύξει το ταλέντο της, να κάνει πράξη και να δώσει σάρκα και οστά στην τέχνη της, μέσα από το προσωπικό της βίωμα και την αίσθηση που έχει για το νησί, όλα αυτά τα χρόνια. Και ναι. Χθες μοιραστήκαμε όλοι την χαρά που την γνωρίσαμε και αμέσως την αγαπήσαμε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της που με τόσο σεβασμό εκφράζει στην ζωγραφική της. Ταλέντο, ήθος και απλότητα στην επικοινωνία της με τους άλλους την καθιστά αξιαγάπητη.

Το ίδιο ισχύει και για τον πρόσφατα βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, επιμελητή Τάκη Μαυρωτά, σπάνιο και μοναδικό με τους ανθρώπους που με το χάρισμα της επικοινωνίας προσελκύει ότι πιο εκλεκτό έχει να αναδείξει ο τόπος.

Τέλος, η ακούραστη και αξιέπαινη Διευθύντρια Ντίνα Αδαμοπούλου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την επιλογή και την υποδοχή της σε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί.



Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Πτώση σε Πολυτεχνικές και Νομικές, μικρή άνοδο στις Ιατρικές δείχνουν οι βαθμολογίες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Έφτασε στην Ακρόπολη ο καπνός

Πανελλαδικές 2024: Τα αληθινά success stories - Αριστούχοι διηγούνται τις ιστορίες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης