Τζέιμς Μποντ: Τρομακτικό βίντεο αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τη διάσημη σκηνή με τον κροκόδειλο

Τζέιμς Μποντ: Τρομακτικό βίντεο αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τη διάσημη σκηνή με τον κροκόδειλο

Ο κασκαντέρ που αντικατέστησε τον Ρότζερ Μουρ στην ταινία «Live and Let Die» κινδύνευσε στην επίμαχη σκηνή - Πόσα χρήματα έλαβε

Mour
Ένα τρομακτικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει πώς οι κασκαντέρ γύρισαν τη διάσημη σκηνή με τον κροκόδειλο του Τζέιμς Μποντ.

Οι θαυμαστές της ταινίας έμειναν άναυδοι όταν έμαθαν ότι στην εμβληματική σκηνή από το «Live and Let Die» χρησιμοποιήθηκαν αληθινά ερπετά.

Ενώ οι δημιουργοί της ταινίας είχαν δηλώσει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν μαριονέτες ή μοντέλα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το βίντεο αποδεικνύει πόσο επικίνδυνο ήταν το ακροβατικό.

Στο τελικό μοντάζ, ο Μποντ εμφανίζεται να διαφεύγει πάνω από μια λίμνη πατώντας στην πλάτη τριών κροκοδείλων. Όμως τα αποσπάσματα δείχνουν πόσο κοντά ήρθε ο κασκαντέρ Ross Heilman, γνωστός και ως Ross Kananga, που αντικατέστησε τον Ρότζερ Μουρ, με τα άγρια θηρία.
Κλείσιμο

Το κατόρθωμα αυτό είναι ακόμη πιο σπουδαίο, δεδομένου ότι ο πατέρας του Kananga φέρεται να είχε φαγωθεί από κροκόδειλο.

Η σκηνή χρειάστηκε πέντε λήψεις και φαίνεται πως ο Kananga έπεσε στο νερό αρκετές φορές και υπέστη τραυματισμούς.

Στην πρώτη λήψη, ο Kananga καταφέρνει να περάσει τα δύο πρώτα ζώα με ταχύτητα πριν το τρίτο προσπαθήσει να τον χτυπήσει.
Crocodile
Crocodile1

Βυθίζεται στο νερό και πρέπει να ανασηκωθεί, ενώ ο κροκόδειλος συνεχίζει να χτυπιέται άγρια πίσω του.

Με το δεύτερο και τρίτο γύρισμα, τα θηρία είναι έτοιμα και αρχίζουν αμέσως να τον χτυπούν καθώς πέφτει ξανά, ενώ κάποια στιγμή προσπαθεί να κρατήσει ένα από αυτά κάτω.

Στο τελευταίο γύρισμα, ο Kananga καταφέρνει να περάσει όλη τη διαδρομή πριν το παπούτσι του γαντζωθεί στο δόντι του τελευταίου κροκόδειλου. Τελικά βγήκε με τα πόδια. Ο κροκόδειλος τον δάγκωσε και ο διάσημος κασκαντέρ χρειάστηκε ράμματα.


Τα ζώα ήταν στερεωμένα στον πυθμένα του νερού με βαρίδια, αλλά όπως δείχνουν τα βίντεο, τα πανίσχυρα σαγόνια και οι ουρές τους δεν είχαν συγκρατηθεί για να είναι οι σκηνές πιο φυσικές.

Περίπου δώδεκα κροκόδειλοι χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι οποίοι προήλθαν από μια φάρμα στην Τζαμάικα που ανήκε στον Kananga. Ο κασκαντέρ κληρονόμησε τη φάρμα από τον πατέρα του, παλαιστή κροκοδείλων, τον οποίο έφαγε ένα από τα ζώα σύμφωνα με τον Moore, ο οποίος μίλησε γι' αυτό στο ντοκιμαντέρ «Inside Live and Let Die».

Το συγκλονιστικό βίντεο έχει αφήσει πολλούς θαυμαστές άναυδους. «Ποτέ δεν πίστεψα ότι ήταν αληθινά, απλά κάποιο είδος μηχανής. Τώρα θα πρέπει να ξαναδώ την ταινία», έγραψε ένα άτομο στο Reddit.

«Αυτό θα μπορούσε να είχε πάει τρελά στραβά», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Αυτός ο τύπος παραλίγο να φαγωθεί από κροκόδειλους στην τρίτη λήψη και μετά έκανε και τέταρτη; Θρύλος», είπε ένας τρίτος.

Πολλοί ήλπιζαν ο Kananga να πληρώθηκε καλά, δεδομένου του πόσο επικίνδυνο ήταν το ακροβατικό. Έλαβε 60.000 δολάρια για τη δουλειά του το 1973, ποσό που ισοδυναμεί με περισσότερα από 450.000 δολάρια σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης