3o Evia Film Project: Αυλαία στη γιορτή του πράσινου σινεμά με λαϊκό γλέντι δίπλα στη θάλασσα

Η Λένα Κιτσοπούλου και ο Δώρος Δημοσθένους ξεσήκωσαν το κοινό με «τα δικά τους LikeA» στον κινηματογράφο Απόλλων, στην Αιδηψό

Με μια μεγαλη συναυλία από τη Λένα Κιτσοπούλου, τον Δώρο Δημοσθένους και μια εκλεκτή ομάδα μουσικών που ξεσήκωσε και συγκίνησε το κοινό με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια στον κινηματογράφο Απόλλων, στην Αιδηψό, έπεσε χθες, Σάββατο 6 Ιουλίου, η αυλαία του 3ου Evia Film Project, της πράσινης πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η πενθήμερη γιορτή του πράσινου σινεμά στη Βόρεια Εύβοια περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, προβολές ταινιών, ανοιχτές συζητήσεις, δράσεις για επαγγελματίες του κινηματογράφου από ολόκληρο τον κόσμο, περιηγήσεις, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για παιδιά και φοιτητές, μουσική και γαστρονομία.



Το λαϊκό πρόγραμμα που επέλεξε το μουσικό δίδυμο για τη συγκεκριμένη βραδιά κράτησε πάνω από δύο ώρες και περιλάμβανε αγαπημένα διαχρονικά κομμάτια από μεγάλους δημιουργούς.

Πρόκειται για μια συναυλία που, όπως είχε πει η Λένα Κιτσοπούλου, προέκυψε από το τραγούδι “Το τραύμα” που έγραψε μαζί με τον Δώρο Δημοσθένους και τη στενή φιλία που ήταν το επακόλουθο αυτής της συνεργασίας.



«Τα δικά μας λαϊκά είναι τα χρόνια της φιλίας μας σε μαγαζιά, σε στούντιο, σε νύχτες που σιγοτραγουδούσαμε τα τραγούδια που μας φτιάχνανε. Από παλιά ρεμπέτικα των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Καλδάρα μέχρι τον Ζαμπέτα, τον Άκη Πάνου, αλλά και τραγούδια που τα ζητούσαμε ο ένας από τον άλλον, λόγω της φωνής που τα είπε, τραγούδια που έχουν στιγματιστεί από τη φωνή που τα τραγούδησε. Πες έναν Καζαντζίδη. Πες έναν Στράτο. Πες μία Ρίτα. Η δική μας λαϊκή μουσική είναι η φιλία μας και οι νύχτες μας με τραγούδια ελληνικά. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα γλέντι που ενίοτε θα μελαγχολεί και να μοιραστούμε μία συγκίνηση που θα γλεντάει συνέχεια. Κάνω λάικ στον Δώρο και εκείνος σε μένα για όλα όσα ο καθένας μας ξεχωριστά αγαπάει να τραγουδάει».



Το κοινό υποδέχθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε το Υπουργείο Πολιτισμού, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του Evia Film Project, την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα τους δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας 'Αννας, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της Γαλλίας μετά τη μεγάλη ανατροπή - Τα 4 σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Απολύθηκε παρουσιάστρια που πήρε συνέντευξη στον Μπάιντεν, της είχαν δώσει «σκονάκι» από τον Λευκό Οίκο

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr