Διονύσης Σαββόπουλος: Κατάμεστο το Ηρώδειο για τη συναυλία του - Το αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Σήμερα, 9 Ιουλίου, ακολουθεί η δεύτερη συναυλία του σπουδαίου τραγουδοποιού

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τιμώντας την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διοργάνωσε χθες, 8 Ιουλίου, μια ξεχωριστή μουσική γιορτή/αφιέρωμα με τον κορυφαίο Διονύση Σαββόπουλο στο ιστορικό Ηρώδειο.

Το Ηρώδειο ήταν κατάμεστο στην πρώτη συναυλία που πραγματοποιήθηκε χθες, προσφέροντας συγκίνηση και ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους και σήμερα ακολουθεί η δεύτερη συναυλία που αναμένεται να είναι εξίσου μαγευτική.

Δείτε το βίντεο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με αφορμή την επέτειο, δημιούργησε μια μουσική αναδρομή στα τραγούδια που συνδέθηκαν με τη Μεταπολίτευση, την κατάκτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα και την ελπίδα.

Εστιάζοντας στους μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983, ο Σαββόπουλος κάλεσε σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρία Φαραντούρη να τραγουδήσουν μαζί του επιτυχίες της εποχής, καθώς και έργα των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου και Λάγιου.
Συνοδευόμενοι από μια μπάντα αναγνωρισμένων δεξιοτεχνών μουσικών και υπό τις ενορχηστρώσεις του Γιώτη Κιουρτσόγλου, του Σταύρου Λάντσια, και τη χορωδία της ΕΡΤ, οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Το κοινό, συγκινημένο και εντυπωσιασμένο, συμμετείχε ενεργά, σιγοτραγουδώντας και χειροκροτώντας θερμά καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Η δεύτερη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα αναμένεται να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία, κλείνοντας αυτές τις δύο ιστορικές βραδιές στο Ηρώδειο. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη βραδιά, με τους θεατές να σχολιάζουν πόσο σημαντική είναι η μουσική που ενώνει και συγκινεί, τιμώντας παράλληλα τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας.

Δείτε φωτογραφίες 
Με τη Μαρία Φαραντούρη

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη Δήμητρα Γαλάνη
Με τον Γιώργο Νταλάρα
Χρήστος Θηβαίος και Πάνος Μουζουράκης

Μελίνα Τανάγρη-Διονύσης Σαββόπουλος-Χρήστος Θηβαίος-Πάνος Μουζουράκης

Φωτογραφίες: NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 στην Κάρπαθο - Νεκρή 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία

Οι... άθλοι του ευρωβουλευτή Φειδία στην πλατεία Συντάγματος και τα 50ευρα της ντροπής

Κινέζος φέσωσε με 3.500 ευρώ ιδιοκτήτη ακινήτου Airbnb για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω internet

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr