Πλάθιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας καθήλωσαν το αθηναϊκό κοινό σε μία ιστορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο - Δείτε βίντεο

Πλάθιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας καθήλωσαν το αθηναϊκό κοινό σε μία ιστορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο - Δείτε βίντεο

Οι δύο θρύλοι της όπερας μάγεψαν χιλιάδες θεατές - Η συναυλία έγινε με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Jordi Bernacer

carreras-domingo-10000
Οι δύο μεγάλοι τενόροι της όπερας, Πλάθιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας, συναντήθηκαν στην Αθήνα για μια αξέχαστη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, προσελκύοντας θεατές από όλο τον κόσμο. Το γεγονός ακολούθησε με δείπνο κάτω από την Ακρόπολη.



Η συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν γεμάτη από θαυμασμό και ενθουσιασμό, με χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς, αναμένοντας με ανυπομονησία την ιστορική αυτή στιγμή.

Κλείσιμο
carreras-domingo-1
Η επίσημη αφίσα της συναυλίας τους


Οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν δημοφιλείς άριες και ντουέτα από τις αγαπημένες όπερες της κλασικής μουσικής, καθώς και επιτυχίες από την Ισπανική και Ναπολιτάνικη μουσική παράδοση, συνοδευόμενοι από τη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση. Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Jordi Bernacer προσέδωσε ακόμα περισσότερη αίγλη στην εκδήλωση.



Ο Χοσέ Καρέρας, έχοντας εμφανιστεί σε πάνω από 60 όπερες και συνεργαστεί με περισσότερες από 100 ορχήστρες, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις ερμηνείες του στις όπερες των Πουτσίνι και Βέρντι, ενώ είχε την τιμή να είναι μουσικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992, γεννημένης την ίδια χρονιά με αυτόν.



Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, με περισσότερους από 150 ρόλους και πάνω από 4,400 παραστάσεις στο ενεργητικό του, έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy και έχει πρωταγωνιστήσει σε αξέχαστες όπερες, καθώς και σε ταινίες όπως η "Carmen" του Francesco Rossi και οι "La traviata" και "Otello" του Franco Zeffirelli.

Η ανάρτηση στον προσωπκό λογαριασμό του Πλάθιντο Ντομίνγκο και το «ευχαριστώ» στα ελληνικά:



Ειδήσεις σήμερα:

Χρήστος Γιανναράς στον Δανίκα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το τέλος της ανθρωπότητας»

Πιερρακάκης: Έρχεται το πολλαπλό βιβλίο στα σχολεία, βελτιώσεις στο σύστημα των Πανελλαδικών

Φορολογικές δηλώσεις: Συνταξιούχος έλαβε «ραβασάκι» για φόρο €9.800 και το γύρισε σε... επιστροφή φόρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης