Τζακ Μπλακ: Ακυρώνεται η περιοδεία του συγκροτήματός του - Αιτία καυστικό αστείο για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

«Οι Tenacious D πρέπει να απελαθούν από τη χώρα», είπε Αυστραλός γερουσιαστής μετά το σχόλιο του Κάιλ Γκας στη συναυλία του συγκροτήματος στο Σίδνεϊ - Ζήτησε δημόσια συγγνώμη στο Instagram

Το κωμικό ροκ συγκρότημα του Τζακ Μπλακ, Tenacious D, ακύρωσε τις υπόλοιπες ημερομηνίες της περιοδείας του, αφού το μέλος του συγκροτήματος, Κάιλ Γκας, προκάλεσε αντιδράσεις με ένα αστείο που έκανε σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο 13 Ιουλίου.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συναυλία του συγκροτήματος στο Σίδνεϊ την Κυριακή 14 Ιουλίου έδειχναν τον Τζακ Μπλακ να παρουσιάζει στον Γκας μια τούρτα γενεθλίων στη σκηνή και να του λέει να «κάνει μια ευχή». Ο Γκας απάντησε: «Μην χάσετε τον Τραμπ την επόμενη φορά» (εννοώντας να μην «αστοχήσουν»).

Ενώ ορισμένοι ερμήνευσαν το σχόλιο ως αστείο, κάποιοι άλλοι αντέδρασαν αρνητικά, με αποκορύφωμα έναν Αυστραλό νομοθέτη, ο οποίος έκανε έκκληση να απελαθεί το συγκρότημα από τη χώρα. Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Ραλφ Μπάμπετ δήλωσε ότι οι Tenacious D «πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τη χώρα» σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Χ.

«Το να υποστηρίζεις ή και να επιθυμείς τη δολοφονία ενός προέδρου είναι εξωφρενικό, αηδιαστικό, βρώμικο, διαβολικό και απαράδεκτο με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή», δήλωσε ο Μπαμπέτ. 

«Καλώ τον πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζε να καταγγείλει μαζί μου τους Tenacious D, τον Τζακ Μπλακ και το μέλος του συγκροτήματος Κάιλ Γκας, και καλώ τον υπουργό Μετανάστευσης Άντριου Τζάιλς να ανακαλέσει τις βίζες τους και να τους απελάσει αμέσως», δήλωσε ο Μπαμπέτ την Τρίτη. «Οτιδήποτε λιγότερο από μια απέλαση είναι μια έγκριση των πυροβολισμών και της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ», είπε.

Σε δήλωσή του στο CNN την Τρίτη, ο Μπλακ δήλωσε ότι «αιφνιδιάστηκε από όσα ειπώθηκαν στη συναυλία». «Ποτέ δεν θα συγχωρούσα τη ρητορική μίσους ή θα ενθάρρυνα την πολιτική βία σε οποιαδήποτε μορφή», πρόσθεσε. «Μετά από πολλή σκέψη, δεν αισθάνομαι πλέον ότι είναι σκόπιμο να συνεχίσω την περιοδεία των Tenacious D και όλα τα μελλοντικά δημιουργικά σχέδια είναι σε αναμονή. Είμαι ευγνώμων στους οπαδούς για την υποστήριξη και την κατανόησή τους».

Από την πλευρά του, ο Γκας ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο σε μια ανάρτηση στο Instagram την Τρίτη.«Η ατάκα που αυτοσχεδίασα επί σκηνής το βράδυ της Κυριακής στο Σίδνεϊ ήταν άκρως ακατάλληλη, επικίνδυνη και ένα τρομερό λάθος. Δεν συγχωρώ τη βία οποιουδήποτε είδους, σε οποιαδήποτε μορφή, εναντίον κανενός», έλεγε η ανάρτησή του. «Αυτό που συνέβη ήταν μια τραγωδία και λυπάμαι απίστευτα για τη σοβαρή έλλειψη κρίσης μου. Ζητώ βαθύτατα συγγνώμη από όσους απογοήτευσα και λυπάμαι ειλικρινά για κάθε πόνο που προκάλεσα», συνέχιζε η ανάρτηση.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την πολιτική βία στον απόηχο των πυροβολισμών. «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία - είναι άρρωστο, είναι άρρωστο, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ενώσουμε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό. Δεν μπορούμε να είμαστε έτσι. Δεν μπορούμε να το συγχωρούμε αυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

«Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ»: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Άννα Διαμαντοπούλου

Ανώγεια: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από συνομηλίκους του επειδή φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι - Δείτε βίντεο

Νέα πρόκληση από τα Τίρανα: Ο Αλβανός πρόεδρος στην εκδήλωση για την «γενοκτονία των Τσάμηδων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr