Σπύρος Δερβενιώτης: «Ο Θόδωρος Δερβενιώτης ήταν η αόρατη δύναμη του Ελληνικού τραγουδιού»

Σπύρος Δερβενιώτης: «Ο Θόδωρος Δερβενιώτης ήταν η αόρατη δύναμη του Ελληνικού τραγουδιού»

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Τόπος η βιογραφία του σπουδαίου σύνθετη Θόδωρου Δερβενιώτη με τίτλο «Πάρε τα χνάρια που άφησα». Με αυτή την αφορμή ο συγγραφέας και γιος του σύνθετη μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου

XRWMA_DERBENIOTHS
Αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου λέγοντας ότι είναι είναι η πλήρης βιογραφία του λαϊκού συνθέτη, γραμμένη με μυθιστορηματικό τρόπο, με όχημα τις αναμνήσεις, τα βιώματά του αλλά και ίχνη που άφησε ο πατέρας του στις προφορικές και γραπτές αφηγήσεις του. Τόνισε ότι λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού που ακολούθησε είχε άπλετο ελεύθερο χρόνο για να μπορέσει να βάλει σε τάξη τα αρχεία του συνθέτη και να δημιουργηθεί έτσι το βιβλίο.

Το 2022 έκλεισαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του. Το 2024 είκοσι χρόνια από τον θάνατό του. Επέτειοι-αφορμή για να ξετυλιχτεί το νήμα μιας σημαδιακής εποχής της ελληνικής δισκογραφίας, ζωντανεύοντας παράλληλα το «ταπεινό μεγαλείο» που ήταν ο Θόδωρος Δερβενιώτης. Στο τέλος του podcast ακούστε την πολύ μεγάλη επιτυχία του, με τίτλο «Πάρε τα χνάρια» σε στίχους Κώστα Βίρβου και ερμηνεία του μοναδικού Στέλιου Καζαντζίδη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης