Σύρος: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων γιορτάζει τα 20 χρόνια του

Σύρος: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων γιορτάζει τα 20 χρόνια του

Ποιες εκδηλώσεις ξεχωριζουν από το φετινό πρόγραμμα

Festival_Klasikis_Mousikis_Kykladon
Τα είκοσι χρόνια του συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων και θα το γιορτάσει με μια επετειακή διοργάνωση στη Σύρο που θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 18 Αυγούστου και θα φιλοξενήσει αξιόλογους καλλιτέχνες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
20th International Classical Music Festival of Cyclades 2024 | 10 - 18 August 2024
Συναυλίες δωματίου, λυρικού τραγουδιού καθώς και masterclasses υψηλού επιπέδου περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιάννου Μαργαζιώτη, οι εκδηλώσεις του οποίου θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η επετειακή συναυλία μουσικής δωματίου με την πιανίστα Ai Motohashi από την Ιαπωνία, τον βιολονίστα και εξάρχοντα της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας (Royal Danish Orchestra) Lars Bjørnkjaer, τον Δανο – Αμερικανό βιολίστα David Bogorad, τον τσελίστα Fulbert Slenczka από την  Γερμανία, την τσελίστα Αναστασία Δεληγιαννάκη και τον βιολονίστα και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Γιάννο Μαργαζιώτη, σε έργα Σούμαν και Μπραμς. Στο πλαίσιο της συναυλίας θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις χορηγών για τα 20 χρόνια συνεχούς δράσης (10/08).
Κλείσιμο
 
«Τα διαμάντια της Μουσικής Δωματίου» είναι ο τίτλος της συναυλίας με την εξάρχουσα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί) και τους Lars Bjørnkjaer (βιολί), Παναγιώτη Τζιώτη (βιολί), Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα), David Bogorad (βιόλα), Αναστασία Δεληγιαννάκη (τσέλο), Fulbert Slenczka (τσέλο) και Ai Motohashi (πιάνο). Μαζί τους, οι  νέοι ταλαντούχοι βιολονίστες Φώτης Ασημάκης και Αργυρώ Μελένιου. Θα ακουστεί η μοναδική σονάτα του Σεζάρ Φράνκ και τα οκτέτα Σοστακόβιτς και Μέντελσον (13/8).
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μια μοναδική μουσική σύμπραξη μεταξύ του Γερμανού πιανίστα Anton Gerzenberg, νικητή (1ο βραβείο, 2021) του φημισμένου διαγωνισμού Géza Anda της Ζυρίχης και του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών, σε έργα Μπετόβεν, Ντεμπυσί, Μπραμς (16/8), Gala Όπερας στο οποίο, οι διεθνώς καταξιωμένοι Χριστίνα Πουλίτση, σοπράνο και ο Δημήτρης Πλατανιάς, βαρύτονος θα ερμηνεύσουν άριες των Βέρντι, Ροσσίνι, Μότσαρτ, Λεονκαβάλο, Μάγερμπερ. Τους δύο τραγουδιστές θα συνοδεύσει η πιανίστα Σοφία Ταμβακοπούλου (17/08), συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών στο επιβλητικό κλιμακοστάσιο του Δημαρχείου Ερμούπολης, με ελεύθερη είσοδο (18/08) αλλά και ένα Master Class βιολιού, με τον αρχιμουσικό της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας, Lars Bjørnkjaer στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης.

Ειδήσεις σήμερα:

Στον λάκκο που έσκαψε για την ηλικία του Τζο Μπάιντεν πέφτει ο Ντόναλντ Τραμπ που τον αποκαλούν «παππού»

«Λουκέτο» και πρόστιμο 50.000 ευρώ σε παραλιακό κατάστημα στην Καλαμάτα μετά από καταγγελίες στο MyCoast


Συγκλονιστικό βίντεο: Πειρατές Χούθι προσπάθησαν να καταλάβουν πλοίο στον κόλπο του Άντεν, τους ανατίναξαν οι ένοπλοι φρουροί του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης