Τζορτζ Μάικλ: Το «Careless Whisper» επιστρέφει στη δισκογραφία 40 χρόνια μετά την ηχογράφησή του

Σε νέα, ακυκλοφόρητη ζωντανή εκτέλεση

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 40 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία μιας από τις διασημότερες ποπ μπαλάντες όλων των εποχών, του «Careless Whisper», που ερμήνευσε μοναδικά ο Τζορτζ Μάικλ όταν ήταν ακόμη μέλος των Wham, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Με αφορμή αυτή την επέτειο πρόκειται για κυκλοφορήσει, στις 18 Οκτωβρίου, μία νέα, ανέκδοτη μέχρι σήμερα εκδοχή τραγουδιού.

Πρόκειται για την ζωντανή ηχογράφηση της εκτέλεσης που έκανε ο διάσημος και πρόωρα χαμένος τραγουδιστής κατά την διάρκεια της μεγάλης συναυλίας του, στις 23 Ιουλίου του 2008, στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης η οποία σηματοδότησε την επιστροφή του στη σκηνή μετά από 17 ολόκληρα χρόνια αλλά και την έναρξη της παγκόσμιας περιοδείας του την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1,3 εκ. θεατές.

Διαθέσιμο τόσο σε ψηφιακή μορφή όσο και σε φυσικό προϊόν, το «Careless Whisper EP» θα περιλαμβάνει επίσης  τo extended mix και την instrumental έκδοση του αρχικού κομματιού.

Με το «Careless Whisper», ο Τζορτζ Μάικλ έγινε ο νεότερος σε ηλικία καλλιτέχνης που έλαβε βραβείο Ivor Novello σε ηλικία μόλις 21 ετών, γεγονός που εκτόξευσε την καριέρα του στα ύψη ενώ αποτέλεσε, παράλληλα, τον πρώτο καλλιτέχνη που βρέθηκε - ακριβώς την ίδια χρονιά - στην κορυφή των charts τόσο ως σολίστας όσο και ως μέλος συγκροτήματος/ντουέτου.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Careless Whisper» συνεχίζει να έχει τεράστια απήχηση στις νέες γενιές ακροατών, ξεπερνώντας τις 700 εκατομμύρια προβολές στο TikTok ενώ το βίντεο της στο YouTube, το video αγγίζει καθημερινά το μισό εκατομμύριο προβολές.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Μάτι: Συγκίνηση στη μαύρη επέτειο, η στιγμή με τα 104 φαναράκια στην Αργυρά Ακτή - Δείτε βίντεο

Δείτε βίντεο: Πανικός έπειτα από έκρηξη ατμού στο πάρκο Γέλοουστoουν

Παρατείνεται για άλλους 3 μήνες ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr