Γιώργος Κατσαρός: Θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στο Ηρώδειο με μια επετειακή μουσική παράσταση

Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές, ηθοποιοί και μουσικοί θα συμμετάσχουν

«Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Δεν υπάρχει ευτυχία», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου», «Αποκλείεται», «Θα υπάρχω θες δε θες», «Κέρκυρα – Κέρκυρα»…: Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω, αγαπημένα τραγούδια είναι ο δημιουργός τους, ο Γιώργος Κατσαρός ο οποίος θα γιορτάσει τα 90 του χρόνια με μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο.

Πρόκειται για μια επετειακή μουσική παράσταση, βασισμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη και δεξιοτέχνη του σαξοφώνου, που συνδυάζει στοιχεία μιούζικαλ και συναυλίας.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Πάριος συνοδευόμενος από τον συνθέτη σαξόφωνο ενώ θα τραγουδήσουν επίσης οι Μελίνα Ασλανίδου, Λένα Αλκαίου, Κλειώ Δενάρδου, Λουίζα Πυριόχου, Χριστίνα Ράλλη, Ίαν Στρατής και ο Κώστας Χατζής.

Οι ηθοποιοί Άντζελα Γκερέκου, Τάνια Τρύπη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Μέμος Μπεγνής θα θυμίσουν επιθεωρησιακά στιγμιότυπα, κινηματογραφικά και ελαφρά τραγούδια της πρώτης περιόδου του Γιώργου Κατσαρού. Και μαζί με την Ζωζώ Σαπουντζάκη και τον Τάκη Ζαχαράτο θα αναβιώσουν τις περίφημες ρεβύ πίστας από τα κοσμικά κέντρα της Πλάκας στα οποία διηύθυνε τις ορχήστρες ο συνθέτης.

Στη συναυλία θα συμμετάσχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη ενώ στο πιάνο θα είναι ο Γιώργος Θεοφάνους.
Τα κείμενα της παράστασης έχει γράψει ο Άγγελος Πυριόχος και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ειδήσεις σήμερα:

Το υπουργείο Άμυνας απαντά στην Τουρκία: Δεν δείξαμε «σεβασμό» και δεν θα δείξουμε σε παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου

Πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας: Νταλίκα παρέσυρε τρία ΙΧ

Πολάκης κατά Κασσελάκη: Δεν φτάνουν οι αγάπες, θα έκανα ξανά τα ίδια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr