Αιμίλιος Χειλάκης: «Έργα σαν αυτά του Μολιέρου επιλέγουν από μόνα τους πότε θα βγούν στον αέρα»

Την κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας

Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.

Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Με αυτή την αφορμή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στο protothema.gr στον Νίκο Θρασυβούλου. Αναφέρθηκε εκτός από την υπόθεση του έργου (που είναι τόσο επίκαιρη και σήμερα) , σε όλους τους επί σκηνής συναδέλφους του ξεχωριστά έναν προς έναν.

Ακόμη μέσα από τα θέματα που πραγματεύεται και θίγει το έργο αυτό του Μολιέρου σχολίασε την επικαιρότητα. Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά είπε , ο μολιερικός ήρωας Αργκάν δεν διαφέρει και πολύ από τον σύγχρονο άνθρωπο που δεν ικανοποιείται με τίποτα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr