Υπουργείο Πολιτισμού: Επιχορηγεί με 2 εκ. ευρώ δράσεις χορού, κινηματογράφου και μουσικής

Πόσοι φορείς επιλέχθηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές

Με το συνολικό ποσό των 2.009.000€ και με την παροχή αιγίδας ενισχύει το υπουργείο Πολιτισμού τον Σύγχρονο Πολιτισμό. Οι επιχορηγήσεις δίδονται σε μουσικές δράσεις, εκδηλώσεις σύγχρονου και κλασικού χορού, κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές δράσεις και φεστιβάλ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ελλάδα-Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού».

Για την αξιολόγηση αιτημάτων επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας σε Κινηματογραφικές και Οπτικοακουστικές δράσεις και Κινηματογραφικά φεστιβάλ, η ομάδα εργασίας εξέτασε τα αιτήματα 57 φορέων και αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση των 48, με το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων να ανέρχεται σε 407.000 €.

Για την έγκριση των επιχορηγήσεων εκδηλώσεων Χορού 2024, παραγωγών Χορού 2024-2025, Φεστιβάλ και περιοδειών ομάδων κλασικού και σύγχρονου Χορού 2024, η γνωμοδοτική επιτροπή χορού εισηγήθηκε ομόφωνα την παροχή επιχορήγησης ύψους 800.000 € σε 40 φορείς, από τους 79 συνολικά που είχαν υποβάλλει αίτημα.

Για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας σε μουσικές παραστάσεις, Φιλαρμονικές, Φεστιβάλ Μουσικής, Περιοδείες και εκδηλώσεις μουσικής στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟ 78 λαμβάνουν επιχορήγηση και αιγίδα, 24 επιχορήγηση και ένας αιγίδα.

«Στηρίζουμε τις δράσεις και τους πρωταγωνιστές της “Δημιουργικής Ελλάδας” στη μουσική, στο χορό, στον κινηματογράφο και φεστιβάλ προσφέροντάς τους χρηματοδοτικά εργαλεία που τους επιτρέπουν να υλοποιήσουν την έμπνευσή τους. Οι αποφάσεις υποστήριξης της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας αναδεικνύουν τη δυναμική και τις προοπτικές των συντελεστών και εκφραστών της, ενδυναμώνοντας, ταυτόχρονα, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Το Υπουργείο Πολιτισμού συνεισφέρει στη δημιουργία και ανάδειξη εστιών του πολιτισμού και σημείων πολιτιστικής αναφοράς, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, προσφέροντας την ευκαιρία στους δημιουργούς να εκφράσουν, με ευφάνταστο τρόπο, τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα και φυσιογνωμία της χώρας. Στηρίζουμε αποφασιστικά τη  “Δημιουργική Ελλάδα” επιμένοντας στην εξωστρέφεια της σύγχρονης δημιουργίας, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας τόνισε: «Για άλλη μία χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού στέκεται δίπλα και γίνεται αρωγός σε μία σειρά από δημιουργικές δράσεις που έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν το πολιτιστικό αποτύπωμα σε όλη την Ελλάδα. Η ενίσχυση των δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργική Ελλάδα” στη μουσική, στο χορό, στον κινηματογράφο βρίσκεται στον πυρήνα της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού ενισχύοντας τις τέχνες με μόνο στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της πολιτιστικής μας κουλτούρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες, Καναδάς-Αυστραλία 93-83: Η νίκη των Καναδών έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα - Δείτε τα σενάρια πρόκρισης

Τρεις ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με τρένο με 130 επιβάτες στην Αυλίδα - Δείτε φωτογραφίες

Συγκλονίζει ο τραυματίας πυροσβέστης που έδωσε μάχη στην Εύβοια: Η φωτιά πέρασε ακόμα και την ειδική στολή που φορούσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr