Κώστας Μακεδόνας: «Για τον καλλιτέχνη η ουσία είναι να αφήνει πράγματα πίσω του»

Κώστας Μακεδόνας: «Για τον καλλιτέχνη η ουσία είναι να αφήνει πράγματα πίσω του»

Ο Κώστας Μακεδόνας και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζουν τον κύκλο οκτώ λαϊκών τραγουδιών που απαρτίζουν το album με τίτλο «Ο Γκρεμιστής»

XRWMA_MAKEDONAS
Με αυτή την αφορμή ο δημοφιλής ερμηνευτής μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου. Εξήγησε ότι ο τίτλος έρχεται απ’ ευθείας από το μνημειώδες ποίημα του Κωστή Παλαμά. Ένα ποίημα με απόλυτα ιδεολογικό υπόβαθρο.

Τραγούδι που πρωτοπαρουσιάστηκε στον «Μεγάλο Αιρετικό» Α’ μέρος, μαζί με τους εμβληματικούς «Αποχρωματισμούς» του Βύρωνος Λεοντάρη. Δίπλα τους ένα συγκλονιστικό τραγούδι αγάπης και μεταφυσικής σύνδεσης του ενήλικου παιδιού με την μητέρα του: «Η Στοργή Σου με Προσμένει» του Ναπολέοντος Λαπαθιώτη.

Ωστόσο την μερίδα του λέοντος έχει ο Μάνος Ελευθερίου με μερικά από τα στιχουργήματα-παρακαταθήκη που άφησε στον Δημήτρη Παπαδημητρίου με την εντολή να τα παρουσιάσει σταδιακά και αρκετά χρόνια «αργότερα».

Επίσης αναφέρθηκε και στην καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο! Είτε με τις προσωπικές του συναυλίες, είτε σε αφιερώματα σπουδαίων δημιουργών, όπως αυτή που είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια πορείας του Χρήστου Νικολόπουλου. Στο τέλος του podcast ακούστε τον «Γκρεμιστή».

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης