«Μεταξύ δύο κόσμων» το 3ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης - Δημήτρης Κρεμαστινός

Από τις 7 ως τις 11 Σεπτεμβρίου διοργανώνονται στο ακριτικό νησί συναυλίες που σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη σύγκληση πολλαπλών μουσικών προτιμήσεων και απευθύνονται τόσο στους γηγενείς, όσο και στους επισκέπτες του νησιού, ανεξαρτήτως ηλικίας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης - Δημήτρης Κρεμαστινός, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έρχεται τον Σεπτέμβριο για να γεμίσει το νησί της Χάλκης με ξεχωριστές συνθέσεις, μουσικά χρώματα και γνώριμες μελωδίες, που θα οδηγήσουν το κοινό σε μια μυσταγωγία ήχων και συναισθημάτων.

Από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, όσοι θα έχουν την τύχη να βρίσκονται στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, θα γίνουν κοινωνοί της ιδιαίτερης προσπάθειας του Δήμου Χάλκης να δημιουργήσει ένα θεσμό – σημείο αναφοράς για το φιλόμουσο κοινό, εγχώριο και διεθνές. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου και μέλους της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νίκου Χαλιάσα, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν “σημείο” καλλιτεχνικής συνάντησης και να συνδράμει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Δήμο Χάλκης, σε συνεργασία με την p-art of the solution AΜKE, ενώ έχει την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, την αμέριστη υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου και σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η τρίτη διοργάνωση είναι πιο φιλόδοξη από ποτέ με συναυλίες που σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη σύγκληση πολλαπλών μουσικών προτιμήσεων και απευθύνονται τόσο στους γηγενείς, όσο και στους επισκέπτες του νησιού, ανεξαρτήτως ηλικίας. Με ένα νοηματικό άξονα που φέρει τον τίτλο «Μεταξύ δύο κόσμων», επιδιώκεται να αναδειχθεί η συνέχεια και η συμπληρωματικότητα των μουσικών ειδών: Από το ελαφρύ ελληνικό τραγούδι της δεκαετίας του ’30, τη μουσική παρακαταθήκη της Σμύρνης, τα έργα κλασικών συνθετών από όλο τον κόσμο, μέχρι και τις μεγάλες επιτυχίες από τον ελληνικό κινηματογράφο, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα που φέτος κλείνει μια εκατονταετία ζωής.

Μια συνέχεια, μια «πορεία» που ως κοινή της αναφορά έχει τον άνθρωπο και την ανάγκη του για την μουσική έκφραση.

Στην αυτοσχέδια «σκηνή» του Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης, που δεν είναι άλλη από πέντε μοναδικής ομορφιάς σημεία του νησιού, 37 εξέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα «συναντηθούν» μουσικά, ελπίζοντας να ψυχαγωγήσουν και να συγκινήσουν το κοινό. Ιστορικά σημεία του νησιού: το λιμάνι, ο περίβολος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η οικία του Δημήτρη Κρεμαστινού, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος του Χωριού, θα υποδεχτούν τους καλεσμένους της μοναδικής αυτής διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ τιμά τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό, την εξέχουσα ιατρική, ακαδημαϊκή, επιστημονική και πολιτική προσωπικότητα της χώρας μας, με καταγωγή από τη Χάλκη, που αναγνώριζε και προωθούσε την αξία της μουσικής παιδείας.


Ειδήσεις σήμερα:

Αίας Μανθόπουλος: Ο γιος του υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ - Κάνοντάς τον υπερήφανο, έγραψε ο 18χρονος

Πέθανε ο Νίκος Κυριακίδης, ο Νιόνιος από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ιταλός κολυμβητής, Τόμας Τσεκόν, είναι για τα social media «ο πιο όμορφος αθλητής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr