Η εκρηκτική «Symphonia Phonotone» έρχεται στην Τήνο

Η εκρηκτική «Symphonia Phonotone» έρχεται στην Τήνο

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ορχήστρες τζαζ της Αμερικής

symphonia-phonotone-xr
Από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας στην Τήνο των Κυκλάδων, μία από τις μεγαλύτερες ορχήστρες τζαζ της Αμερικής, η εκρηκτική «Symphonia Phonotone» με τους 22 επί σκηνής μουσικούς της, έρχεται στο Θέατρο στον Κουμάρο για μία αξέχαστη συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και παγκόσμια προβολή σε live streaming - Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου.

Έναρξη στις 21:00, οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν στις 20:30.

Η ορχήστρα θα παρουσιάσει μια σειρά από πρωτότυπες διασκευές χορευτικών μελωδιών από τη δεκαετία του 1920 και του 1930 που δεν έχουν παιχτεί εδώ και 90 χρόνια.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι “Phonotone Quartet and their Friends” μία εξαμελής δεξιοτεχνική μπάντα με τον τραγουδιστή της, η οποία θα «παρασύρει» το κοινό και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Η Ιστορία της ορχήστρας

Κλείσιμο
Το 2017, ο οραματιστής Gerhard Bauer, συλλέκτης και λάτρης της συγκοπτόμενης χορευτικής μουσικής (syncopated dance music) των δεκαετιών του 1920 και 1930, ίδρυσε έναν διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, τον PhonotoneClassic, ο οποίος θα ήταν αφιερωμένος στην αναπαραγωγή αυθεντικών δίσκων 78 στροφών αυτού του μουσικού είδους, αποκατεστημένων από τον ίδιο σε άριστη ποιότητα.

Για τα εγκαίνια του ραδιοφωνικού σταθμού, θεώρησε ότι θα ήταν καλή ιδέα να έχει ζωντανή μουσική, και αναζήτησε ντόπιους μουσικούς που θα μπορούσαν να παίξουν παραδοσιακή τζαζ και χορευτική μουσική. Έτσι γεννήθηκε το “Phonotone Quartet” με επικεφαλής τον χαρισματικό πιανίστα Kevin Hamby. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη εναρκτήρια εκδήλωση του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, ο Bauer σκέφτηκε ότι η ίδρυση μιας μεγάλης χορευτικής ορχήστρας που θα έπαιζε τις αυθεντικές ενορχηστρώσεις των δεκαετιών του 1920 και 1930 θα ήταν ένας επιπλέον ευγενής στόχος. Με τη βοήθεια του Kevin Hamby και των άλλων αρχικών μελών του Phonotone Quartet, το σχεδόν ακατόρθωτο στοίχημα της συγκρότησης μιας 20μελούς vintage χορευτικής ορχήστρας επιτεύχθηκε. Κι αν στην αρχή, η ορχήστρα έκανε πρόβες στο σαλόνι του Gerhard, πολύ γρήγορα έγινε τόσο αγαπητή στο κοινό, που απέκτησε και νομική υπόσταση (μη κερδοσκοπικός οργανισμός) και μετακόμισε σε χώρο επαγγελματικό!

symphonia-phonotone-plane

Τα χρόνια της πανδημίας, η ορχήστρα επιβίωσε διοργανώνοντας εκδηλώσεις με ζωντανή διαδικτυακή ροή από τον ραδιοφωνικό σταθμό, κι αυτό με τεράστιο αντίκτυπο, διεθνή αναγνώριση και επιτυχία. Οι ακροατές ζήτησαν από τη Symphonia Phonotone να δουν τους ταλαντούχους μουσικούς να παίζουν στο διαδίκτυο και στη συνέχεια ακολούθησαν οι προσκλήσεις για ζωντανές συναυλίες.

Το ρεπερτόριο

Η Symphonia Phonotone, σε παραγωγή και διεύθυνση του παθιασμένου Gerhard Bauer, υπό τη μουσική διεύθυνση του εξαιρετικού Kevin Hamby, παίζει ακριβώς στο ίδιο στυλ με τις μεγάλες χορευτικές ορχήστρες των δεκαετιών 1920 και 1930, επαναφέροντας πιστά τον συγκοπτόμενο χορευτικό μουσικό ρυθμό και την πρώιμη τζαζ, που κάποτε ήταν η πιο δημοφιλής μουσική στην Αμερική, την Αγγλία και την ηπειρωτική Ευρώπη.

symphonia-phonotone


Η ορχήστρα απαρτίζεται από μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της ευρύτερης περιοχής του Σακραμέντο και δηλώνει περήφανη να προσφέρει στο κοινό της μια εμπειρία που δεν έχει υπάρξει στη live μουσική σκηνή τα τελευταία (τουλάχιστον) 90 χρόνια.


Περιοδεία στην Ευρώπη και συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο κοινό

Οι ευρωπαϊκές περιοδείες της Symphonia Phonotone ξεκίνησαν το 2022 όταν έλαβε πρόσκληση να ταξιδέψει στην Αυστρία για να παίξει μπροστά σε ένα διεθνές κοινό που έμεινε εκστασιασμένο. Χάρη στους σταθερούς χορηγούς της, τη Wilson-Wolf Manufacturing και τον David Hedin, η ορχήστρα έρχεται ξανά στην Ευρώπη με στόχο να προσφέρει και στο ελληνικό κοινό, με ελεύθερη είσοδο, μια αξέχαστη βραδιά.

Τους ρωτούν συχνά «μα γιατί γυρίζετε τον κόσμο δίνοντας δωρεάν συναυλίες;» «Έχουμε μία σαφή αποστολή, απαντά ο Gerhard. Η κινητήρια αρχή της οργάνωσής μας είναι να μην αφήσουμε τη χορευτική μουσική, την τζαζ και το σουίνγκ των δεκαετιών του 1920 και 1930, αυτή τη μοναδική μορφή τέχνης να ξεχαστεί! Η συναυλίες μας έχουν και έναν ρόλο μορφωτικό και αυτό φέρνει τεράστια χαρά στις καρδιές μας!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης