Banksy: Πίθηκοι το νέο έργο του καλλιτέχνη στο Λονδίνο - Το τρίτο μέσα σε τρεις μέρες

Έχουν αποκαλυφθεί άλλα δύο έργα του αυτή την εβδομάδα με ελέφαντες και μία κατσίκα - Δεν έγραψε λεζάντα για καμία από τις αναρτήσεις στο Instagram, κάτι που πυροδότησε εικασίες σχετικά με το νόημα των έργων του

Ο Banksy δημοσίευσε φωτογραφία ενός ακόμη έργου τέχνης που δημιούργησε στο Λονδίνο.

Είναι το τρίτο έργο μιας νέας συλλογής με θέμα τα ζώα, το οποίο απεικονίζει πιθήκους. Είναι η τρίτη σύνθεση μαύρων φιγούρων από τη Δευτέρα, για την οποία ο καλλιτέχνης του δρόμου από το Μπρίστολ διεκδικεί τα εύσημα.

Ο Banksy δημοσίευσε φωτογραφία στο Instagram με τους πιθήκους να φαίνονται σαν να αιωρούνται στη γέφυρα ενός σταθμού του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο. Το έργο δημιουργήθηκε σε γέφυρα πάνω από την οδό Μπρικ Λέιν, κοντά σε ένα vintage κατάστημα ρούχων και ένα καφέ, όχι μακριά από την κεντρική οδό Σόρντιτς, όπως αναφέρει το BBC.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)


Την Τρίτη (6/8) ο καλλιτέχνης της street art δημοσίευσε μια φωτογραφία με δύο σιλουέτες ελεφάντων, με τις προβοσκίδες τους στραμμένες η μία προς την άλλη. Το έργο δημιουργήθηκε στο πλάι ενός σπιτιού στο Τσέλσι.

Δείτε φωτογραφίες:


Στην αρχή της εβδομάδας κοινοποίησε φωτογραφία με γκράφιτι που απεικονίζει μία κατσίκα σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός τοίχου κοντά στη γέφυρα Kew στο Ρίτσμοντ. Ο καλλιτέχνης δεν έγραψε λεζάντα για καμία από τις αναρτήσεις στο Instagram, κάτι που πυροδότησε εικασίες στο διαδίκτυο σχετικά με το νόημα των έργων του.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι τρεις πίθηκοι έχουν συσχετιστεί με την ιαπωνική παροιμία «ο πίθηκος Mizaru που καλύπτει τα μάτια του δεν βλέπει το κακό, ο πίθηκος Kikazaru, που καλύπτει τα αυτιά του, δεν ακούει κανένα κακό και ο πίθηκος Iwazaru, που καλύπτει το στόμα του, δε λέει κανένα κακό». Στο έργο του Banksy, οι πίθηκοι δεν καλύπτουν τα μάτια, τα αυτιά ή το στόμα τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Ουκρανοί εισέβαλαν στο Κουρσκ, σε μια «από τις μεγαλύτερες εφόδους» από την αρχή του πολέμου

Βρετανία: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για πρόκληση βίας - Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε

Χαλκιδική: Νεκρό δελφίνι στη Νέα Ηράκλεια – Το είχαν δέσει με σχοινί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr