Ηλίας Γεωργάκης: Με επιτυχία η εκδήλωση για την «Επιστροφή» στη Λευκάδα

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του που συμπίτει με τα 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη δημοσιογραφία

Ηταν την περασμένη Κυριακή, μια μαγική αυγουστιάτικη βραδιά στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στη Λευκάδα υπό το σεληνόφως, το πνεύμα του μεγάλου Ελληνα ποιητή και τη σκέπη του Ηλία Λογοθέτη στην παρουσίαση της «Επιστροφής», του 6ου βιβλίου του ποιητή και δημοσιογράφου Ηλία Π. Γεωργάκη.
Μια εκδήλωση σταθμό για τον Λευκαδίτη λογοτέχνη και τα 40 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του στον στίβο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην εφημερίδα «Τα Νέα». Πρόκειται για ενα συλλεκτικό, έγχρωμο βιβλίο-έκπληξη (145 σελίδες), υψηλής αισθητικής, με 68 φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής για τη Λευκάδα, μαζί με πεζά και ποιήματα του συγγραφέα.
Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από τις επτανησιακές καντάδες της «Αγιομαυρίτικης Παρέας» και τις μελωδίες του Μουσικού Συνόλου Πόντες.


Στο κατάμεστο κηποθέατρο κυριαρχούσε το νησί του, η Λευκάδα, σε κάθε έκφανσή της. Πίνακες ζωγραφικής, πρωσοπογραφίες του ηθοποιού που φιλοτέχνησαν οι Λευκαδίτες ζωγράφοι Διονύσης Ζαβερδίνος και Ζώης Ρομπότης κυριαρχούσαν στον χώρο ενώ στην οθόνη προβάλλονταν φωτογραφίες από την πορεία του νησιού μέσα στον χρόνο και την εξέλιξη από την παλιά στη νέα Λευκάδα καθώς και πίνακες ζωγραφικής με θέμα το νησί.
Ο συγγραφέας αφιέρωσε την εκδήλωση στον λατρεμένο νονό του Ηλία Λογοθέτη που έφυγε λίγο καιρό πριν από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην Τέχνη αλλά και στο αγαπημένο του νησί, ενώ επανέλαβε την πρότασή του προς τον Δήμο να δοθεί το όνομα του ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ στο νέο ανοικτό θέατρο της Λευκάδας.

 
Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη (δημοσιογράφος-συγγραφέας), η Αγγελική Περδικάρη (φιλόλογος-ποιήτρια), η Τιτίνα Ροντογιάννη (φιλόλογος-ζωγράφος). Κείμενα και ποιήματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Ελένη Φίλιππα.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Πρωτόπαπας, ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Καββαδάς και εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος Δημ. Τσαλαπάτης.
Συγκινημένος ο Ηλίας Γεωργάκης ευχαρίστησε τους παριστάμενους και έκανε μια αναφορά στην οικογένειά του και τα δύσκολα νεανικά του χρόνια στη Λευκάδα και τα πρώτα χρόνια της πορείας του στη δημοσιογραφία με ιδιαίτερη συγκίνηση στον αείμνηστο δημοσιογράφο, διευθυντή των ΝΕΩΝ Λέοντα Καραπαναγιώτη, τις οδηγίες του οποίου ακολουθεί πιστά και σήμερα. Επίσης απηύθυνε «Θερμές ευχαριστίες, από καρδιάς, σε όλους όσους παρακολούθησαν την όμορφη εκδήλωση στην παρουσίαση του βιβλίου μου ‘ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ’, και ιδιαίτερα στους φίλους που ήταν στο πάνελ,τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον βουλευτή Θανάση Καββαδά, τους συναδέλφους μου Ηλία Μάτσικα, Αντώνη Αλαφογιώργο και Σπύρο Κτενά».


Η εκδήλωση, που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, συνοδεύτηκε από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που εντυπωσίασε τους θεατές. Τα μουσικά διαλείμματα μεταξύ των ομιλιών κάλυψαν το νέο μουσικό σχήμα «Πόντες», που παρουσίασε μελοποιημένα ποιήματα του Ηλία Γεωργάκη σε μουσική των συνθετών Δ. Γράψα, Διον. Γεωργάκη, Μιχ. Τραυλού και Μιχ. Λαπιδάκη. Στο σχήμα μετείχαν οι μουσικοί: Μαρία Γιαννικοπούλου-μαντολίνο, Λευτέρης Χόρτης-κιθάρα, Κώστας Τσίντζας -κοντραμπάσο, Αναστασία Γεωργάκη -ακκορντεόν, Αλκης Κόλλιας-φωνή. Τις επτανησιακές καντάδες παρουσίασε η «Αγιομαυρίτικη Παρέα».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΗΛΏΣΗ  ΕΔΩ ΣΕ  ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr