Banksy: Ένας γορίλας το νέο έργο του στην είσοδο ζωολογικού κήπου στο Λονδίνο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης ολοκλήρωσε τη σειρά με θέμα τα ζώα που εμφανίζονταν αιφνιδιαστικά σε τοίχους της πόλης

Ο διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου Banksy παρουσίασε σήμερα την ένατη –και πιθανώς τελευταία της σειράς– τοιχογραφία που εικονίζει ζώα, με ένα έργο ζωγραφισμένο στα ρολά του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου που εικονίζει έναν γορίλα να απελευθερώνει πουλιά και έναν θαλάσσιο ελέφαντα.

Η σειρά των ζώων ξεκίνησε με μία κατσίκα την προηγούμενη Δευτέρα και ακολούθησαν άλλα οκτώ έργα, μεταξύ των οποίων τρεις πίθηκοι που κρέμονταν από μια σιδηροδρομική γέφυρα, ένας λύκος ζωγραφισμένος σε ένα δορυφορικό πιάτο και δύο πελεκάνοι πάνω από ένα εστιατόριο με ψάρια.

Το έργο στον ζωολογικό κήπο δείχνει έναν γορίλα να ανασηκώνει το μεταλλικό ρολό για να απελευθερώσει πουλιά και έναν θαλάσσιο ελέφαντα. Ο Μπάνκσι έχει αναρτήσει όλες τις τοιχογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)


Το BBC, επικαλούμενο συνεργάτες του καλλιτέχνη, μετέδωσε ότι ο γορίλας θα είναι το τελευταίο έργο της σειράς.

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου ενθουσιάστηκε με την τοιχογραφία που ζωγραφίστηκε στην πρόσοψη και πολλοί περαστικοί σταματούσαν για να το θαυμάσουν και να τραβήξουν φωτογραφίες, όπως ανέφερε η υπεύθυνη Τύπου, η Ρεμπέκα Μπάντσαρντ. «Φέρνει τόσα πολλά χαμόγελα στο πρόσωπο των ανθρώπων σήμερα το πρωί», είπε η Μπλάντσαρντ, ποζάροντας μπροστά από την τοιχογραφία. Πρόσθεσε ότι ο ζωολογικός κήπος δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με το έργο αλλά «οπωσδήποτε θα το κρατήσει και θα το φροντίσει».

Η Μπλάντσαρντ είπε ότι το έργο αυτό ίσως είναι το «γκραν φινάλε» της «απίστευτης σειράς προς τιμή των ζώων».

Πολλές θεωρίες κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο για το νόημα των έργων του Banksy, ενός καλλιτέχνη που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με θέματα όπως ο πόλεμος και η κλιματική αλλαγή. Ορισμένοι είκαζαν ότι ενδέχεται να συνδέονται με τις ταραχές και τις ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα, άλλοι πίστευαν ότι θέλουν να πουν ότι η ανθρωπότητα σπέρνει η ίδια την καταστροφή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική: Διαδικασίες εξπρές για την αποκατάσταση των πληγέντων


Κικίλιας: Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στον Βαρνάβα 4 λεπτά αφότου το drone εντόπισε την εστία φωτιάς – Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Οι 16 προσωπικές ιστορίες που ξεχώρισαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr