Ηράκλειο: Πινακίδες με κωδικούς QR τοποθετεί σε 50 σημεία ο Δήμος Βιάννου για τα αξιοθέατα της περιοχής

Ηράκλειο: Πινακίδες με κωδικούς QR τοποθετεί σε 50 σημεία ο Δήμος Βιάννου για τα αξιοθέατα της περιοχής

Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχεται δωρεάν σε όλους και συνεχώς θα εμπλουτίζεται

pinakies
Στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών πληροφοριακών πινακίδων σε πενήντα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Βιάννου, προχωράει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάδειξης του δήμου και της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες. Η δημοτική αρχή μάλιστα, παρέλαβε και θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην τοποθέτηση, με την ενέργεια αυτή να αποτελεί για την περιοχή μια σημαντική πιλοτική δράση με πρόθεση στη συνέχεια, αυτή να επεκταθεί σε μεγαλύτερο αριθμό, αλλά και να αυξηθούν τα σημεία τοποθέτησης πινακίδων με QR codes.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για πινακίδες, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα γραμμωτό κωδικό δύο διαστάσεων (QR code), ο οποίος μπορεί να σαρωθεί από ειδικό λογισμικό κινητών συσκευών (τηλέφωνο αλλά και tablet), ανοίγοντάς αυτόματα σε ειδική ιστοσελίδα του Δήμου Βιάννου, ώστε να πληροφορηθεί ο ενδιαφερόμενος σε δύο γλώσσες (Ελληνικά - Αγγλικά) για τις συγκεκριμένες περιοχές και τα αξιοθέατα.

Αξίζει να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχεται δωρεάν σε όλους και συνεχώς θα εμπλουτίζεται, την ώρα που θα αυξάνονται και τα σημεία τοποθέτησης των πινακίδων με QR codes.

Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης ανέφερε ότι η ψηφιοποίηση του Δήμου Βιάννου προχωράει σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό οι υπηρεσίες και οι πληροφορίες για τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες να είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμες, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση και βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Κλείσιμο
«Είναι ένα από τα βήματα που προγραμματίζονται και θα υλοποιηθούν στο μέλλον από τη Δημοτική Αρχή, η οποία σχεδιάζει ώστε ο δήμος να μπει στη νέα εποχή της τεχνολογίας, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και ταυτόχρονα προβάλλοντας ακόμη περισσότερο τον πλούσιο ιστορικό, φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό της Βιάννου» κατέληξε ο κ. Μπαριτάκης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χαράλαμπος Κονδυλάκης έκανε γνωστό ότι «οι ενημερωτικές πινακίδες με QR codes, σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό του Δήμου Βιάννου που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, αλλά και την εικονική περιήγηση των Μουσείων Ολοκαυτώματος στον Αμιρά και Λαογραφικού στην 'Ανω Βιάννο όπως και της Πινακοθήκης Βιάννου "Σάββας Πετράκης" στον Κερατόκαμπο, που σχεδιάζουμε αυτή την περίοδο, θα αλλάξει άρδην την εμπειρία των επισκεπτών στο δήμο μας και θα προσδώσει υπεραξία στο τόσο πλούσιο τουριστικό, ιστορικό και πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στον Βαρνάβα 4 λεπτά αφότου το drone εντόπισε την εστία φωτιάς – Δείτε βίντεο

Μπορεί το Παρίσι να κερδίσει το παιχνίδι; - Ποιοι αναπολούν την αξεπέραστη τελετή της Αθήνας 2004

Νίκος Μπογονικολός: Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο του... FBI - Γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης