Υπουργείο Πολιτισμού: Παραχώρησε κτίριο στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ένα χρόνο μετά την έξωση

Υπουργείο Πολιτισμού: Παραχώρησε κτίριο στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ένα χρόνο μετά την έξωση

Το κτίριο, που βρίσκεται στην Πλάκα, παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα για 12 χρόνια – Ορίζεται ρητά η απαγόρευση κάθε δραστηριότητας από τρίτους και διάθεσης του κτιρίου για να αποφύγουν τα πάρτι και τις διανυκτερεύσεις

mendoni1
Στέγη στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) παραχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, έναν χρόνο μετά την έξωση, αλλά και τη διαμάχη που προκάλεσε η ανάκληση της χρήσης του παλαιότερου κτιρίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι το παραχωρούσαν σε τρίτους, που διοργάνωναν εκδηλώσεις ή και φιλοξενούσαν κόσμο.

Το υπουργείο, όπως ανακοινώθηκε, έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου και παραχώρησε άνευ ανταλλάγματος κτίριο ιδιοκτησίας του στην οδό Πανός 19 και Θρασυβούλου στην Πλάκα, για να το χρησιμοποιεί ο ΣΕΑ ως έδρα του και ως τόπο που θα ασκεί τη διοίκηση των υποθέσεών του.

Απαγορεύονται δραστηριότητες τρίτων και διανυκτερεύσεις


Το υπουργείο, αυτή τη φορά, έθεσε όρους στην παραχώρηση, μετά και τη διαπίστωση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας ότι μέσα στο προηγούμενο κτίριο που είχε δοθεί στον σύλλογο, γίνονταν εκδηλώσεις από τρίτους, που δεν είχαν καμία σχέση με τον ΣΕΑ, οι οποίοι και διανυκτέρευαν στον χώρο.

Ειδικότερα, το υπουργείο τονίζει στην αποφαση παραχώρησης την απαγόρευση της περαιτέρω διάθεσης του κτιρίου, της διανυκτέρευσης μέσα σε αυτό και του του προσπορισμού εσόδων από αυτό. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται για 12 χρόνια, κατ’ ανώτατο όριο. Μετά από 12 χρόνια, ο ΣΕΑ μπορεί να υποβάλλει νέο αίτημα παραχώρησης, σύμφωνα με το νομοθετικό καθεστώς, που θα ισχύει τότε.

Κλείσιμο
Τέλος, υπενθυμίζεται η διαπίστωση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο ΣΕΑ δεν περιλαμβάνεται στις καταχωρημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας (ΣτΕ 761/2024), διαπίστωση την οποία δεν αρνήθηκε ο ΣΕΑ (Δελτίο Τύπου της 31ης.5.2024). Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι ο ΣΕΑ υπέβαλε προς το Υπουργείο το αίτημα παραχώρησης του κτιρίου της οδού Πανός 19, επικαλούμενος εγγράφως, όχι τη νομοθεσία περί παραχώρησης έδρας από τους εργοδότες προς τα συνδικαλιστικά σωματεία, αλλά τη νομοθεσία περί ευχέρειας του ΥΠΠΟ να παραχωρεί τα ακίνητα ιδιοκτησίας του, προς οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.




Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική: Διαδικασίες εξπρές για την αποκατάσταση των πληγέντων


Κικίλιας: Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στον Βαρνάβα 4 λεπτά αφότου το drone εντόπισε την εστία φωτιάς – Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Οι 16 προσωπικές ιστορίες που ξεχώρισαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης